Vad är ett kirurgiskt Smörjmedel?

October 7

Kirurgisk smörjmedel används i vissa undersökningar och förfaranden för att hålla patienterna bekväma. Användningen av smörj gelé kan hjälpa till med interna undersökningar, till exempel, så att patienten doesnâ € t upplevelse intern rivande och smärta när instrument eller händer infogas. Förutom deras användning inom det medicinska området, dessa produkter är också lämpliga som glidmedel, och många är tillgängliga på apotek och i liknande inställningar för allmänheten.

Goda kirurgiska smörjmedel har flera egenskaper som gör dem användbara i medicinska miljöer. De är utformade för att vara vattenlösliga för enkel borttagning och är bakteriostatiska så organismer canâ € t växa i dem. Dessutom är de oftast inte irriterande så de vann? € t orsaka utslag, inflammation, och andra problem, i synnerhet när det används runt näsan och könsorgan, där känsliga slemhinnor kan reagera. Det är säkert att använda ett kirurgiskt smörjmedel i öppningar, men inte runt skador som djupa sticksår.

Dessa produkter donâ € t fläck, ett övervägande när vårdgivare vill undvika färgning hud eller kläder. De vann? Dessutom € t reagerar med handskar, kirurgiska instrument och andra verktyg, ett potentiellt bekymmer med produkter som inte är särskilt avsedda för detta ändamål. Vårdgivare inte vill använda ett smörjmedel, till exempel, som skulle bryta ner sina handskar, eftersom detta skulle utsätta dem och patienten för risken för infektion. En kirurgisk smörjmedel är noggrant testade i utvecklingen för att se till att det är säkert för användning.

Individuella sterila förpackningar finns tillgängliga för förfaranden där det kan behövas. I andra fall, kan det hållas i en flip-top-eller pumpbehållare som används för att fördela smörjmedlet för enskilda förfaranden. För att minska risken för överföring av infektion, människor pumpa ut det belopp som de behöver när de skapar för proceduren. Om de behöver mer, kan de begära en steril hjälpa sjuksköterskan att fördela den, eller kan byta handskar till pumpen eller pressa ut en annan klick.

En annan icke-medicinsk användning för kirurgisk smörjmedel är piercing och tatuering. Den kan användas för att applicera stenciler till en tatuering plats under installation, och även för att smörja huden under förfarandet. Piercers kan använda en liten mängd av kirurgisk smörjmedel för att lindra smycken eller nålar genom, särskilt om de mäta upp för att göra en piercing större. Genom att smörja örhänge, kan de glida igenom det lättare och med mindre risk för sönderrivning, vilket tillåter hålet att sträcka utan att orsaka betydande smärta för kunden.

  • En icke-medicinsk användning för kirurgisk smörjmedel i piercing.
  • Smörjmedel kan förebygga bristningar och smärta när instrument sätts in för kirurgiska ingrepp.
  • Kirurgisk smörjmedel är utformad för att inte skada undersökningshandskar.
  • Kirurgisk smörjmedel kommer inte reagera med kirurgiska instrument och andra verktyg.