Auto Rengöring

August 6

Att hålla bilen ren inifrån och ut kräver en del arbete och planering från din sida. Det är viktigt att hålla koll på uppgiften istället för att vänta tills det finns en enorm oreda att städa. Rengöring är ofta det bästa sättet att hålla din bil ser stor och för att förhindra skador på de yttre eller inre ytor.

Men var ska man börja när det gäller att upprätthålla en ren bil? Följande rengörings idéer kan hjälpa dig att hålla din bil snygg:

  • Vakuum bilens golv och stoppning för att bli av smuts, smulor, och damm. Du har ett par alternativ på hur man ska gå om detta. Du kan använda en vanlig vakuum med en slang bifogad fil för att nå svåråtkomliga områden inne i bilen. Du kanske föredrar en handhållen vakuum, eller så kan du använda de luckor som finns på många biltvättar.
  • Rena fönster inifrån och ut. Använd fönsterputs och pappershanddukar för att avlägsna ränder, fingeravtryck och fläckar från fönstren. Om du har rest nyligen och måste ta bort döda buggar från bilen, använd en bil detailing spray och en svamp för att avlägsna röran.
  • Rengör och skölj mattorna i bilen. Du kan använda mattan renare att ta bort eventuella fläckar eller fläckar, och skölj mattan med en slang om det behövs. Låt det torka och sedan byta i fordonet.
  • Använd ättika för att rengöra smutsiga vindrutetorkare. Använd en trasa indränkt i ättika för att torka dem ordentligt.
  • Detalj instrumentbrädans område av bilen. Först torka bort dammet med en mikrofibertrasa. Använd sedan en bomullspinne för att rensa ut eventuella sprickor eller spår som kan ha samlats svåråtkomliga smuts.
  • Spola bort hjulen på bilen för att ta bort lera och smuts som kan ha samlats. Du kan använda ett hjul rengöringsmedel eller vax som en sista touch.
  • Blanda bil tvål med vatten i en hink. Applicera tvålen till bilens exteriör med en svamp eller trasa och försiktigt skrubba. När detta är gjort rengöring, skölj bilen noggrant för att avlägsna alla rester.
  • Torka av bilens exteriör efter tvätt. Använd en handduk för att plocka upp någon fukt så att din bil ser helt spot fritt.

Rengöring bilen regelbundet kommer att hålla din ride ser ut som nya. Var noga med att använda rätt verktyg och rengöringsmedel för din bil så att du inte riskerar att skada den.