Vad är Rock Hammers?

January 6

Eftersom geologer söka efter fossiler och artefakter i en mängd olika landskap, de behöver ofta kvalitetsverktyg för att plocka bort smuts, lera, sten och andra ämnen. Rock hammare är sådana verktyg. Även känd som geolog hammare, rock hackor eller malmletare plockar, berghammare är verktyg med platt huvud på ena sidan - perfekt för att leverera ett hårt slag mot fasta ytor - och en pick på den andra sidan, som kan användas för att plocka bort på mjukare material eller skräp som har lossade från platt huvud sidan. Geologer avgöra vilken sida ska användas baserat på vilken typ av sten som de kommer att arbeta med.

Rock hammare finns i en mängd olika storlekar och vikter, och deras kvalitet är i allmänhet bestäms av vikten och konstruktion. Rock hammare är typiskt smidda från massivt härdat stål, och vikten av huvudet bestämmer balansen och effektiviteten i hela hammaren. Professionella geologer föredrar oftast tyngre berg hammare så att de kan använda verktyget konsekvent utan att snabbt bryta den. Tyngre berghammare tillåter även geolog för att bryta och plocka hårdare berg ämnen. Lättare berghammare är väl bra för barn eller amatör geologer, och de kan vara mindre kostsamt än tyngre, professionella modeller.

Rock hammare kan också komma med en mejsel huvud, vilket är bra för att rensa skräp eller borste ifrån stenar och fossiler. Med någon av de olika berg hammare, en stadig hand och noggranna processer är viktigt för en framgångsrik prospektering. Du måste vara mycket försiktig med rock hammare, inte bara för din egen säkerhet och andras säkerhet, utan även för säkerheten för artefakten utforskas. Eftersom berghammare är tunga, kraftfulla verktyg, är potentialen för skada på en exponerad fossila eller artefakt ganska hög; professionella geologer kommer att tillbringa mycket tid med sina stenhammare för att få bekanta sig med tyngd och balans av verktyget, vilket minskar risken för att skada sitt arbete eller att skada sig själva och andra.

Var noga med att bära skyddsglasögon när du använder berg hammare. Eftersom de är tillverkade av härdat stål, kommer berg hammare skicka iväg berg marker när de slår stenar, och de hårda marker kan slå användarens ögon utan skydd. Slå aldrig en sten hammare med en annan hammare som en mejsel; mejslar tillverkas av mjukare metaller och är gjorda speciellt för en sådan uppgift, medan berg hammare är gjorda av mindre böjliga material som är benägna att skjuta av farliga stenflis.

  • En fältgeolog kan föra en sten hammare med honom medan du tittar på olika klippformationer.
  • Rock hammare tillåter geologer att bryta bitar av sten.