Vad är en Auditory Förståelse Disorder?

January 2

Auditiv förståelse sjukdom är en synonym för mer erkänd term auditiv bearbetning oordning (APD). Detta är ett svårt tillstånd som stör vägs ljud bearbetas, så att kommunikationen blir mycket svårare. Personen med APD kan ha svårt att förstå meningar, vägbeskrivningar, telefonsamtal, och mer, och det leder ofta till problem i skolor och dålig språkinlärning för barn. Villkoret kan förbli eller det kan först ske i vuxen ålder och skapa fortsatta utmaningar i kommunikationen i alla aspekter av livet. Det finns inte en enda orsak till hörsel förståelse oordning och inget botemedel, men behandlingar och utbildning i hög grad kan förbättra förmågan att framgångsrikt navigera i världen av konversationen.

Det måste förstås att hörsel förståelse sjukdom är inte en hörselnedsättning. Personer med detta tillstånd har oftast normal hörsel, men när deras öron emot ljud, är den hastighet med vilken dessa ljud tolkas som meningsfulla ord eller meningar mycket lägre än normalt. Hos barn detta leder ofta till beteende i skolan som kan misdiagnosed som andra problem. Barn kan avfärdas som störd, fräcka för att inte följa anvisningar, dyslektiker, dåliga elever, ADHD eller under klass nivå. Så mycket klassrumsundervisningen beror på en lärare talar och ett barn att förstå vad som sägs att det inte är svårt att förstå varför barn med APD snabbt hamna på efterkälken.

Några av de saker som uppstår som kan orsakar problem med förståelse eller behandling inkluderar helt enkelt missförstånd ord, blanda upp ord, nedsatt hörsel när det finns betydande buller i ett rum, från fläktar, datorskärmar och et cetera, eller inte har lärt ord grund till ADP. Itâ € s hoppats att detta villkor finns snabbt och certifierade audionomer kan diagnostisera det. När en diagnos ställs, kan livet avsevärt förbättra eftersom detta är en skyddat funktionshinder. I skolmiljö, måste studenterna få stöd och utbildning och de får oftast särskild utbildning av olika slag och speciella anpassningar som förmåns sittplatser för att minimera förståelse underskott.

Den vuxna med detta villkor, antingen från barndomen eller nyutvecklad, kräver stöd för. Hjälp erhålls vanligtvis genom diagnos från en audionom och fortsatt arbete med att specialist eller tal språkterapeuter. Det finns en mängd olika anpassningar som är användbar för vuxna. Vissa dyker upp volymen på enheter som telefoner för tydligare hörsel, kan andra vara direktiven att ge instruktioner i en skriftlig form, och ytterligare andra kan vara att använda öronproppar i bullriga miljöer. Det finns alltid en prövotid med anpassningar för att ta reda på vilka som är mest effektiva.

Tyvärr är auditiv förståelse sjukdom inte botas, men många människor har produktiva och framgångsrika liv med ändringar i deras omgivning. Barn manifesterar tillståndet i tidig ålder löper större fördel, på vissa sätt, än vuxna som inte hade diagnosen upptäcks i barndomen. Vuxna med detta tillstånd kan ha upplupna en livstid av negativa budskap om förmågor, särskilt från skolor och föräldrar. Återställning från dessa meddelanden är svårt och tar tid.

  • Tyvärr är auditiv förståelse sjukdom inte botas.
  • Människor som har hörsel förståelse sjukdom har ofta problem med kommunikation och social interaktion.
  • Auditiv förståelse störning är orsak med ett problem i hörselbanorna.