Vad bör jag tänka när man köper ett duntäcke?

January 9

En duntäcke är en mjuk, varm, lätt täcke, fylld med dun från sjöfåglar som gäss och ankor. Dess andas isolering innebär att det kan vara varmt på vintern och kyla nog för sommaren. När du investerar i en tröstare fyllda med dun, finns det några saker att tänka på för att se till att du har gjort ett bra val som passar dina behov.

Den första undersökningen är sig själv. Ner fjädrar kommer från fluffig underull och inte har en central fjäderpenna. Eftersom ner är naturligt lockigt, till kluster av dun bildar isolerade fickor som håller i värmen samtidigt som luft att passera, eller kroppen andas. Ner från vuxna fåglar är större och bildar bättre kluster. Ner kluster separeras av bafflar insydda i täcket för att hålla ner ordentligt fördelad.

Duntäcke förpackningen eventuellt bara annonsera vikt fyllningen. Detta är inte nödvändigtvis en bra indikation på värmen eller kvalitet Aren. Det kan fyllas med många olika typer av ner, och en billigare kanske ner blandat med fjädrar. Top fjädrar lägga till vikt, men ändå har svårt central fjäderpenna, är platta, och förringa de mjukhet och isoleringsegenskaper ner.

Fyll effekt är en mycket bättre indikator på kvalitet. Fyll makten beskriver expansionsegenskaper ett uns av i cubic inches. Med andra ord, om den typ av ner som används är från vuxna fåglar, ett uns, när fluffas, kommer loft och expandera för att fylla en större kubisk utrymme än ett uns av mindre ner. Ju högre fill power, varmare och fluffigare Aren.

För människor som behöver en elektrisk filt eller flera varma filtar, en fyllning effekt på 600 indikerar en mycket varm, hög kvalitet, duntäcke. För dem med naturligt varmt blod som kasta filtar åt sidan, lägre fylla befogenheter kommer att passa bättre och bli billigare. Ett täcke med en mycket låg fill power kommer inte att vara fluffig, dock, och kommer inte att ha goda isoleringsegenskaper.

Den andra stora beaktande när man köper ett duntäcke är täcket s thread count. Ett lågt antal gänga gör ner fly genom små hål i väven av tyget. Högre tråd räknas menar tätare vävda tyger som kommer att hålla ner innehöll. Material med hög räkna tråd kan också låta Aren ska tvättas i en stor, kommersiell maskin enligt tillverkarens instruktioner.

En duntäcke är mindre än ett överkast eller filt, så en förpackad som en "drottning" kommer att omfatta en drottning madrass, men kommer bara drapera över madrass "sidorna några inches (centimeter) eller så. Om du vill Aren att drapera ytterligare, måste du köpa en större. Om du har en kung säng, är detta inte möjligt, men en damm ruffle kan hjälpa. Kom också ihåg att en California king bed är längre men smalare än en vanlig kung.

Även en kvalitet duntäcke är dyrare än en filt, det är också något som du kommer att njuta av varje natt när du glider ner i sängen. En god kvalitet tröstare bör pågå år, vilket ger dig en god avkastning på din investering.

  • Duntäcke är vanligtvis fylld med antingen gås eller anka fjädrar.
  • En säng med ett duntäcke.