Vad är ett Sound Aktiverad Cathode?

January 5

Ett ljud aktiverad katod hänvisar till en typ av belysningssystem populärt med ljusdesigners och datorfall modifierare eller modders, bestående av ett katodstrålebelysning röret vanligtvis lyser i ljusa, neonliknande färger. Dessa lampor är avsedda att aktivera eller blinka med rytmen i musiken, ofta med en känslighetsjustering för att kontrollera graden av pulsen. Enheterna är ibland köra med en step-up transformator, på likström (DC) på typiskt 12 volt (V), och i samband med pin-and-socket stil kontakter. Säljs i satser, kan de åtföljas av växelriktare som begränsar strömstyrka och kontroll aktivering känslighet och makt att åsidosätta ljudkontroll.

Kalla fluorescerande (CCFL) rör verka på en princip om katodstrålebelysning; de sysselsätter en typ av ljusstråle som genereras i ett vakuumrör genom att applicera en elektrisk urladdning till en gas, vanligen kvicksilverånga. Excitering av plasmabågen avger ultraviolett (UV) strålning, som lyser på den fosforescerande ytan av glaset. Ljud aktiverade katodrören kan mantlad i tonade strumpa för att öka färgeffekt. De kan monteras med band eller kardborre remsor.

Jämfört med andra typer av belysning, kalla katoder kräver väldigt lite strömförbrukning. Som ett resultat, de producerar mycket lite värme, vilket gör ljud aktiverade katodlampor idealisk för placering i fall eller interiörer. Dessa lampor har ofta en livslängd på ca 15.000 timmar, vilket kan översättas till ett par år av kontinuerlig användning.

Känslighet för ljud och musik beats gör dem en slående inslag för människor som söker att skapa en dramatisk ljuseffekt eller humör. CCFL kan förbättra mörkare miljöer och öka spänningen och atmosfären samt uppmärksamma de känslomässiga effekterna av musik. Ljud aktiverade katod fixturer ibland integrerade med separata ljud aktiverade moduler som ger karaktäristiska ljudsvar. Dessa moduler kan också arbeta med lysdioder (LED) komponenter. De är ofta lätt installeras med enkla kontakter.

Distinkt och ljusa, ljud aktiverade katodlampor kan funktionen mycket känsliga reaktioner på ljud och lägga mycket roligt till sin omgivning. Generellt prisvärd, de brukar värma upp till sin fulla ljusstyrka ett par timmar efter deras första aktiveringen. Färger kan omfatta grönt, lila, blått, orange, vitt och rött, även om denna typ av belysning gör rött en svårare färg att replikera, och det sanna röda katoden allt mer önskvärt bland entusiaster. Produkter kan innefatta katod-lit fläkt kit för att ersätta datorkomponenter, enkla eller flerrörsuppsättningar och diverse adaptrar och switchar.