Vad är Free-Run Juice?

December 31

Free-run juice är juice produceras som flödar fritt från huden av druvor innan de pressas. Den naturliga vikt av druvorna, när de staplas på varandra, tenderar att resultera i frisättning av vissa saft. Eftersom det inte trycks med en pressar innehåller juicen mycket färre tanniner, och är därmed mindre bitter. Det kallas ibland "den ädla saft", och är dyrare eftersom det finns mindre av den, och det anses högre i kvalitet.

Du kanske kan köpa fri-run juice i naturliga livsmedel butiker, eller du kanske måste beställa den på Internet. Det är mycket svårt att få, om du inte köper jäst saft i form av vin. Winemakers kan göra en särskild eller "välj" vin från gratis-run juice. Dessa är ofta några av de mest högt prissatta viner hittar, och normalt, de röda vinerna har en söt fruktig kvalitet som är till skillnad från vanliga röda viner gjorda av pressade druvor.

De franska vinproducenter anger generellt de typer av vin som framställs av fri-run juice. De kallas Vin de goutte. Vin framställt av pressade druvor kallas Vin de presse. Inte alla viner är speciellt ena eller det andra. Gratis-run juice och pressad saft kan kombineras med den fria-run juice möjliggör en minskning av tanniner i vinet som ingår i den pressade juicen.

Winemakers försök att eliminera en del av tannin, ett naturligt protein som förekommer i skinn och frön av druvor som är mycket sura. Detta kanske inte alltid är fördelaktigt. Även om det finns ett fåtal personer som kan vara allergiska mot tanniner, föreslås det att dessa sura proteiner kan faktiskt vara bra för hjärthälsa. Den "glas rött vin om dagen" recept som läkarna nu ge till vissa patienter tyder på att vin gjort av fri-run juice inte kan vara det bästa valet. I huvudsak behöver du tanniner för att få de kardiovaskulära fördelar.

Ändå kommer för mycket tanniner i vin eller juice få den att smaka mycket bittert. Således mest vin innehåller minst några gratis-run juice, och mest juice också gör. Genom att trycka druvor för att få juice är ännu mer ekonomiskt sunt, eftersom det ger mycket större mängd juice än den som erhålls genom att stapla druvor ovanpå varandra, eller lakning dem, ger dem möjlighet att suga i socker eller syror att suga saften från frukten.

  • Vin framställt av gratis-run juice är ofta ganska dyrt.
  • I Frankrike är viner gjorda av fri-run juice som kallas "vin de goutte."