Vad är en Blues musiker?

December 28

En blues musiker kan bli sångerska, låtskrivare eller instrumentalist som gör musik i blues traditionen. Denna typ av musik var uppfunnen av afroamerikaner i södra USA vid sekelskiftet av 20-talet. Användningen av emotionell lyriskt innehåll som betonar teman av sorg eller depression är den vanligaste identifierare för blues musiker. Musikalisk arrangemang som sysselsätter 12-bar blues ackordföljd exemplifierar också blues. Musiker är skickliga på att blanda afroamerikanska och europeiska musiktraditioner.

Rita på samtals-and-respons tradition i afroamerikanska spirituals är en viktig praxis blues musiker. Musikaliska och lyriska fraser upprepas för betoning, vanligtvis fyra gånger. Blues låtskrivare syftar ansluta känslomässigt med sin publik, som kanske lägga sina egna läten till musiken.

Blues sångare har ett särskilt sätt att använda noter, ofta dra ut dem för att betona den åtföljande känslor. Ofta är metoden för att sjunga för att uttrycka melankoli som är skrivet i texterna. En blues musiker som spelar gitarr kan hålla eller "böj" anteckningar på ett sätt som på liknande sätt åberopar en känsla av melankoli. Plattas de femte och sjunde anteckningar av durskalan åstadkomma denna effekt. Samtidigt, europeiska harmoniska strukturer är också närvarande i blues.

"The blues", som den här typen av musik är allmänt känd, anses allmänt som den inflytelserika föregångare till jazzmusik. Det fortsätter att vara överlappning mellan genrer, så att en modern bluesmusiker kan alternativt kallas jazzmusiker. Bluesartister är också allmänt känd som rhythm and blues musiker. En blues musiker kan komma från någon kulturell eller etnisk bakgrund, och det finns många former eller färger av blues.

Ofta är en bluesmusiker känd för sin virtuosa elektriska gitarrspel. Tills ungefär andra hälften av 20-talet, skulle musiker har utfört akustisk musik mestadels i lokaler som kallas juke fogar som var kända för livliga föreställningar och dans som inträffat sent in på natten. Idag, turnera och spela på klubbar är fortfarande ett vanligt sätt för en bluesmusiker för att bygga en karriär. De otaliga årliga festivaler tillägnad blues är också bra ställen för nya eller veteran bluesmusiker att höras.

Bland de mest inflytelserika och kända tidiga bluesmusiker var WC Handy, Mamie Smith, Ma Regnigt, Mississippi John Hurt, Bessie Smith, och Blind Willie McTell. Senare musiker av noterar inkluderar Son House, Muddy Waters och BB King. Många av dem var både instrumentalister och sångare.

  • Moderna blues spelas ofta genom vintage förstärkare.
  • Hollow elgitarrer är populära bland bluesmusiker.
  • En blues musiker böjer ofta noter på gitarr.