Hur väljer jag det bästa katt Tandkräm?

December 26

För att välja den bästa typen av katt tandkräm, läsa ingredienserna noga. Du kanske måste experimentera för att se vilka typer din katt kommer att acceptera. Det är en bra idé att be din veterinär om råd om vilka märken av katten tandkräm är säkra och rekommenderade. Du bör undvika alkohol-baserade ingredienser som kan orsaka muntorrhet i kattdjur. När du handlar för katten tandkräm, de vanligaste typerna du kan hitta är geler och pastor.

Förutom geler och pastor, kan en tandkräm för katter vara i flytande form eller som en spray. Bestäm vilken form av oralt katt vård är mest bekvämt för dig att använda. Det största problemet med flytande tandvård för katter är potentialen av överskotts förtäring. Om du väljer en flytande dental produkt för din katt, vara säker ingredienserna är säkra för konsumtion. Om du är osäker, fråga din veterinär, eftersom det är bättre att vara säker än ledsen.

Innan du köper någon katt oral gel eller tandkräm, finns det några faktorer som du bör tänka på. Om din katt har dålig andedräkt, välj en pasta eller gel med en fräsch lukta doft som kommer att förstöra mun lukt. För att bekämpa dålig andedräkt, bör katten tandkräm innehåller en bakterie-fighting ingrediens. Leta efter en katt tandkräm som specifikt står det dödar bakterier, eftersom detta är den ledande orsaken till illaluktande andedräkt hos katter.

En viktig anledning till att borsta din katts tänder är att förhindra kattdjur tandlossning. Detta är ett vanligt tillstånd bland katter som inte får ordentlig tandhygien från djurägare. En katt tandkräm som endast hjälper till att kontrollera plack är inte tillräcklig. För att förhindra tandköttsproblem i din katt, är det viktigt att välja en tandkräm som är speciellt utformad för att bekämpa både plack och tandsten.

Den bästa katt tandkräm i världen kommer inte att göra mycket bra om den inte tolereras väl av din katt. En katt kommer i allmänhet motstå som ägare försöker borsta tänderna. Av denna anledning är det viktigt att välja en katt tandkräm som faktiskt smakar gott till katten.

Välj en smak som katter finner oemotståndligt, som lax eller tonfisk. Även fisksmak tandkrämer är i allmänhet mest välsmakande för katter bör alla fjäderfän smaksatt tandkräm accepteras. Försök att undvika citron eller apelsin smaksatt tandkrämer och geler, såsom de sura föreningarna kunde erodera emaljen i kattens tänder.

  • En katt tandkräm.
  • Även unga kattungar behöver sina tänder rengöras regelbundet.