Hur väljer jag det bästa Running Sled?

December 24

Köra slädar är ofta väldigt lika varandra vid första anblicken, så det kan vara nödvändigt att göra några jämförelser shopping för bästa kör släden innan de köper en. Merparten av tiden, är något rinnande släde formad på samma sätt som andra kör slädar, så skillnaderna kommer att komma ner till hållbarhet släden, hur mycket vikt det kan hålla, och de bilagor som den har. Ibland olika drift slädar har lite olika storlekar och vinklar som kan göra en märkbar skillnad, så individer idealt bör inrätta slädarna och selar och ge dem en test pull för att se om det känns bekvämt innan du köper.

Ett väl konstruerat kör släde fungerar oftast bäst om den är gjord av stål eller någon annan typ av hårdmetall. Plast och trä slädar kommer inte bara att vara mindre hållbara, men de är också mindre benägna att glida smidigt över marken, vilket gör träningen mycket mer frustrerande. Med tillräckligt många användningsområden, kommer en kör släde upprätthålla vissa skador på undersidan där släden glider över marken, så när du köper en begagnad kör släde, se till att undersöka detta område noggrant. Se också till att posten som håller vikterna säkert på plattformen av släden är fortfarande fäst ordentligt och inte strukturellt skadad. Individer som redan äger viktskivor eller som köper viktskivor separat från släden bör kontrollera posten för att se till att det har rätt diameter för att hålla viktskivor ordentligt.

Annorlunda konstruerade pulkor kommer ofta rekommendera en annan viktgräns, båda så släden inte skadas och för säkerheten för användaren. Nybörjare kanske inte har en preferens för hur mycket vikt släden kan bära, men mycket starka, avancerade användare bör se till att viktgränsen är hög nog för dem att bli utmanad under träning. Det bör också finnas tillräckligt med utrymme för att göra framsteg till högre vikter så småningom.

Om du använder selar, clips och remmar från en annan släde, också se till att dessa är klassade för samma viktgräns som resten av släden, eftersom de kan gå sönder och bli farliga för användaren. Vissa slädar kommer med en mängd olika tillbehör, medan andra kräver att användarna köpa bilagor separat. Användare kan göra en del forskning och väljer att köpa en viss typ av fastsättning separat, även om andra är försedda med släden. Detta kan ge större träningsvariationen och intensitet, liksom ökad komfort för användaren.