Vad Är Lateral condyle?

June 21

I den mänskliga kroppen, är den laterala Condyle ligger på nedre delen av lårbenet, skenbenet och metatarsalbenen. Lårbenet, även kallad lårbenet, är ansvarig för medhjälp kroppen i grundläggande funktioner såsom promenader, hoppning, och löpning. Placerad nedanför knät, är tibia ett ben som är ansvarig för anslutning av fotleder till knäet. Mellanfot ben är långa ben som ansluter benen på baksidan av foten till skelettet i tårna.

Sido kondyl frakturer kan vara vanligt hos barn. Patienterna är ofta mellan sex och tio år gamla. Dessa frakturer kan vara knepigt att reparera eftersom de är instabila och lätt kan bli immobiliserade. Av denna anledning, patienter brukar behöva vara extra noggrann med att hålla vikten nere det drabbade området.

Klassificering av sidoskador kondyl allmänhet är baserade på hur långt benet fraktur. Klassificeringen varierar från I till III, beroende på hur allvarlig skadan. Typer av behandling kommer typiskt att variera beroende på omfattningen av skadan.

Om sido Condyle är splittrade i lårbenet, kan en läkare reparera skadan genom att placera metallskruvar i benet. Detta håller frakturen tillsammans tills den är helt läkt. För mer allvarlig skada på benet, kan en ersättnings ben behövas. Detta kan inträffa när snedställning från skadan är allvarlig.

Behandling för en lateral condyle fraktur i skenbenet kan innefatta inställning av benet. Under denna process, en läkare vanligtvis manipulera benen på plats innan stabilisera benet med bettskena. En läkare kan också ge ett muskelavslappnande som kan minska svullnad och smärta innan förfarandet. Move oftast bör begränsas under läkningsperioden, och kryckor kan vara nödvändigt för upp till åtta veckor. Sjukgymnastik också kan behövas för allvarliga frakturer i sidled Condyle.

Sido kondyl frakturer i mellanfotsbenen anses stressfrakturer. Dessa frakturer vanligen orsakas av överanvändning av benen med kraft, som kör långa sträckor eller hoppa rörelser. Bones som försvagats av hygienkrav såsom osteoporos är också hög risk för stressfrakturer.

En sido kondyl som splittrade i mellanfotsbenen kan kräva immobilisering med en gjuten. Hålla vikten av skadan i flera veckor med hjälp kryckor också kan vara viktigt. Smärtstillande, såsom acetaminofen, kunde användas för att hantera smärta under läkningsprocessen.

  • Den laterala kondyl ligger på den nedre delen av lårbenet.
  • Kryckor kan vara nödvändigt för att behandla sidoproblem kondyl.