Vad det innebär att vara Mejeri Fritt

December 11

Människor går mejeri-fri för ett antal skäl. Vissa är laktosintoleranta och canâ € t smälta mjölkprodukter. Andra gör det för ekologiska eller hälsoskäl. Vissa har övertygelser och åsikter som leder dem att vara mycket medkännande till djuren och människor som är inblandade i mejeribranschen. Och vissa helt enkelt donâ € t gillar smaken av mjölken.

I vissa länder, mejeriprodukter arenâ € ta huvudkomponent i cultureâ € s kost. I själva verket kan de inte ätas alls. När fler människor från andra länder flyttar till USA, de tar med sig sina mattraditioner. Dessa nykomlingar är också en växande marknad för produkter såsom sojamjölk, mandelmjölk och nondairy ostar ni kanske har märkt visar upp oftare i ditt grannskap snabbköp.

Allt detta rörlighet i hela världen är att skapa en förändring i matvanor och körning fler människor att gå mejeri-fri. Nykomlingar till mejeri-centrerad delar av världen, till exempel USA och Kanada, kan redan användas för att en diet thatâ € s stor del mejeri-fri. Och theyâ € re utsätta alla andra att alternativen till de föredragna mejeriprodukter. När får välja, kan du välja att gå mejeri-fri.

Göra utan mejeri kräver att vara medveten om de olika platserna för mjölk och mjölkprodukter används. Du kan lätt hitta de uppenbara källor till mjölk, inklusive ett glas mjölk som serveras med en skiva chokladkaka eller mjölk som används för att göra pudding, glass, eller grädde broccoli soppa. Mjölk också används för att göra yoghurt, vispgrädde, färskost och andra ostar. Små bitar av mejeri får användas i livsmedel när du äter ute, alltför. Till exempel, ofta parmesanost sättes till Caesar sallader, och kärnmjölk kan användas för att göra en stapel av pannkakor.

Men även om du donâ € t ser dem, är mejeriprodukter används i många andra livsmedel också. Biprodukter av mjölk, såsom skummjölktorrsubstansen och kasein, ibland används som ingredienser i bearbetade livsmedel, inklusive kommersiella piecrust, kakor och kex.