Vad är Body löss?

October 28

Kropps löss är parasitinsekter som kräver blodet från en human värd för att överleva. Behandling för att eliminera kroppen löss kräver ansvars hygienrutiner, som att duscha eller bada med tvål. Om ytterligare behandling är nödvändig, kan aktuellt over-the-counter (OTC) och receptbelagda styrka mediciner användas för att eliminera angrepp. Historiskt sett har löss varit kända för att överföra smittsamma sjukdomar, däribland fläcktyfus.

Löss trivs i tätbefolkade, ohälsosamma miljöer och kan lätt spridas från en person till en annan genom direkt, interpersonell kontakt. Eftersom ohälsosamma förhållanden gynnar också lus, är individer som inte badar regelbundet vara en perfekt värd. Det är viktigt att komma ihåg att kroppslöss inte diskriminerar och kan åläggas en mänsklig värd som de kommer i kontakt med. Löss som skiljer från en människa värd eller på något sätt lossnat från kläder överlever mindre än en vecka, om ingen ny värd hittas.

Nits, eller lus ägg, deponerats av vuxna löss i sömmarna av tyg kan överleva utan mänsklig kontakt i upp till en månad innan löper ut. När de har fullt mognat, är kroppen löss anses vara den största medlemmen i lus familjen. Även känd som Pediculus humanus corporis, kan en fullvuxen lus når 2 mm (1/8 tum) eller något större i längd. Utrustad med sex ben och inga vingar, är en vuxen lus ljus i färg som kan sträcka sig från nästan klart till rödbrun.

En diagnos av kroppen löss kan lätt göras med en visuell undersökning. Även en person kommer i allmänhet närvarande med kontrollampa tecken på hudirritation, är förekomsten av lus sig lätt identifierbara. Body löss kan generellt ses röra sig på insidan av oneâ € s kläder, och om angrepp är allvarlig kan de ses på huden också. Ofta nits, som vanligtvis ogenomskinliga och gulaktig färg, kan identifieras i sömmarna av oneâ € s kläder. Som en försiktighetsåtgärd, är individer med diagnosen kroppen löss brukar kontrolleras för både huvud och blygd löss också.

Generellt kroppslöss dras till områden där veck eller veck i huden, till exempel i armhålorna och ljumskregionen. I deras kölvatten, kommer löss lämna hudinflammation där de biter och foder. Individer kommer ofta upplever intensiv klåda som, med aggressiv repor, kan leda till sekundära bakteriella infektioner. Det är inte ovanligt för individer att utveckla stötar och ett utslag liknande irritation i områden där lössen upprepade går till foder. Långvarig angrepp kan också bidra till förändringar i hudens struktur och pigmentering.

God hygien och regelbunden duscha med varmt tvålvatten är generellt nog att befria oneâ € s kropp löss. Personer med tungt lus angrepp kan kräva ytterligare lokal behandling för att utrota alla återstående löss och lindra hudirritationer. Antibiotika kan användas för att eliminera infektionen. Dessutom måste oneâ € s kläder och personliga ägodelar rengöras noggrant för att befria dem från nits och förhindra nytt angrepp.

  • Kondomer kan vara ineffektiva mot vissa sexuellt överförbara tillstånd, såsom blygd löss och skabb.
  • Att duscha regelbundet med varmt vatten och diskmedel är vanligtvis tillräckligt för att ta bort kroppslöss.
  • Behandlingen kan kräva utvärtes läkemedel förutom god hygien.