Vad är en Reuben Sandwich?

October 29

En Reuben sandwich görs med corned beef, surkål, schweizerost, och ryska eller Thousand Island dressing på rågbröd. Det är rostat eller grillad och ofta serveras med en sida av potatissallad eller pommes frites. Det finns många regionala variationer på Reuben smörgås, även om ovanstående beskrivning är den standard.

Ursprunget till Reuben sandwich är skumma, med många anspråk på sin uppfinning. Dock verkar det säkert att det uppstod i USA under de första decennierna av 20-talet, och på 1930-talet, var det väl känt. Många berättelser om Reuben sandwich ha sin hemort som Nebraska, även om de speciella restaurang eller hotell som först mala det är en fråga av strid.

En Omaha mannen, Reuben Kulakofsky, sägs ha uppfunnit smörgåsen på 1920-talet för att tjäna till vänner med en veckas pokerspel. En version av denna historia berättar att en av stamgästerna på dessa spel ägde ett hotell, som blev först med att erbjuda smörgås till kunderna. Reuben restaurang på Manhattan, New York, som stängde på 1960-talet, hävdade också att ha uppfunnit Reuben sandwich.

Numera är Reuben sandwich ubiquitous på deli och smörgås butik menyer. Varianter kan använda pumpernickel bröd i stället för råg, pastrami eller kalkon istället för corned beef, och coleslaw istället för surkål. Den typ av ost ingår kan också variera.

En Reuben sandwich är en snabb och läcker måltid att laga mat hemma också - allt du behöver är rätt ingredienser, och du kan ersätta dem för att passa din egen smak. Enkelt sprida ryska eller Thousand Island dressing på två skivor bröd, täcker ena sidan med tunt skivad ost, lägg till din surkål och corned beef, eller vad kött du föredrar, och rosta smörgåsen i smör tills båda sidorna är gyllenbruna. Alternativt kan du laga din Reuben sandwich i en brödrost eller på grillen.

  • Reuben smörgåsar serveras ofta med pommes frites.
  • En traditionell Reuben sandwich använder rågbröd.
  • En Reuben sandwich.
  • Skivad pastrami, som används för att göra Reuben smörgåsar.
  • Reuben sandwich uppfanns i Omaha, Nebraska.
  • Surkål används i en Reuben sandwich.
  • Reuben smörgåsar kan tillagas i en brödrost.