Vad är Hibernation?

October 22

Djur ange viloläge under vintern för att spara energi genom att gå in i en djup sömn-liknande tillstånd. Däggdjur, såsom gophers, björnar, skunkar, tvättbjörnar, hamstrar, och fladdermöss, sänka sin ämnesomsättning och ange ett tillstånd av dvala, men de är inte sover. Med en långsammare hjärtfrekvens och sänkt kroppstemperatur, har dessa djur anpassat för att överleva kalla vintrar med liten eller ingen näring.

Den vilande tillstånd innebär de övervintrande djuren minimalt äta, dricka, gå, tror, ​​eller uträtta sina behov. Några "djupa" vintrare, som björnar, nästan aldrig väcka sig själva när de är trygga i sin håla. Andra djur, särskilt gnagare, ofta komma ur detta tillstånd till mellanmål på mat skördas under sommaren och hösten. Kallblodiga varelser, såsom reptiler och amfibier, även kan sägas att övervintra. De är alltid samma temperatur som omgivningen, dock så här "sömn" betyder något annat. Till exempel, trä grodor faktiskt frysa fast under vintern, medan en naturlig frostskyddsvätska, glukos socker, skyddar sina organ.

En gång i övervintringsläge, i en ombonad håla, de flesta djur inte behöver betydande externa energikällor. De överlever plummeting temperaturer genom att sänka sin kroppstemperatur, ibland till inom grader av fryspunkten för vatten. Fysiologiskt, deras kroppar minskar deras behov av energi med nästan stoppa deras hjärtslag.

Under de månader som ledde fram till den kalla årstiden, har djuret lagrat fett genom att äta mer än vanligt. Det tar emot lite energi det behöver genom att bryta ner lagrade kolhydrater och fetter. Organ och muskler även donera näring. En björn som faktiskt lånar protein och vatten från dess organ, eftersom det kan regenerera dem till sunda nivåer när våren kommer.

Ingen vet exakt vad som utlöser viloläge i olika djur. Det kan vara en förändring i ljusexponering, mätt med melatonin nivåer, vilket varnar djur till den kommande vintern och knuffar dem att söka en håla. En minska livsmedelsförsörjningen kan vara det som gör dem dåsiga och slöa. Biologer har varit framgångsrika på att utlösa detta tillstånd i vissa arter, som gnagare, i laboratoriet.

Naturligtvis biologer använder också sin forskning för att lösa mänskliga problem. Vissa forskare tror att människor skulle kunna övervintra en dag, till exempel för att resa till Mars eller gå ner i vikt. Forskare letar efter ledtrådar till helande människors leversjukdomar, njursjukdomar, svält, eller fetma, genom att studera däggdjur i detta tillstånd också. Människor kan bära vilande gener som, när den utlöses, kan regenerera skadade muskler och organ.

  • Björnar anses "djupa" vintrare, som sällan rör sig ut ur sina hålor på vintern.
  • Fladdermöss är en av de varelser som sänker sin metabolism och anger ett tillstånd av dvala under vintern.
  • Skunks övervintra.
  • Många grodor övervintra.
  • Raccoons är ide däggdjur.