Hur väljer jag det bästa USB Router?

October 23

Universal Serial Bus (USB) routrar avger en bredbandsström, till skillnad från USB-adaptrar som bara tillåter datorn att ansluta till Internet. Istället för att använda en vanlig router, tillåter en USB-router datorn för att vara helt mobil medan det fortfarande är ansluten till Internet. Välja den bästa USB-router beror på nätverksprotokoll, bandbredd, operativsystem (OS) stöd, säkerhetsfunktioner och antalet anslutningsbara enheter.

Nätverksprotokoll är den typ av våglängd USB routern sänder ut. Det finns tre våglängder populärt används från och med 2011: 802.11b, 802.11g och 802.11n, för av hastighet och fungerande område. Ju bättre fungerande område, kan den längre bort en enhet vara och fortfarande ansluta till den mobila routern. Även om man inte planerar att ansluta andra än huvuddatorn enheter, som har bättre hastighet innebär routern kommer att kunna ladda ner filer snabbare.

Bandbredden, eller mängden överförbara data är hastigheten på USB-routern. Medan nätverksprotokoll är ett tecken på potentiell hastighet, har varje nätverksprotokoll varierande bandbredd belopp. Till exempel kan 802.11g överföra från 6 megabyte per sekund (Mbps) upp till 54 Mbps, beroende på modell. Man bör kontrollera den mobila routerâ € s förpackningar för den sanna bandbredd beloppet.

De flesta routrar kan ansluta till en dator oavsett OS, men eftersom en USB router har att samverka med en dator mer än en vanlig router gör, kan OS bli ett problem. Om datorn kör ett operativsystem som den mobila routern inte stöder, då man inte kommer att kunna installera routern. Om datorn inte kan känna igen eller arbeta med routern, då blir det inte går att ansluta till bredband mobil routern streaming.

USB router enheter är mycket mer mottagliga för angrepp av hackare, eftersom anslutningen strömmen är i allmänhet öppen och lätt att smyga in. Detta innebär en mobil router måste ha säkerhetsfunktioner för att avvärja sådana potentiella attacker. Några möjliga säkerhetsfunktioner inkluderar att kunna låsa Internet, en krypteringskoden och lösenordsskydd.

Routrar, mobila eller regelbundna, görs i allmänhet för att ansluta till flera enheter, inte bara en enhet. Enheter inkluderar mobiltelefoner, bärbara datorer, stationära datorer, vissa spelenheter och allt annat som kan använda internet. Om du ansluter till andra enheter är en prioritet, måste USB-router kunna ansluta till ett antal olika enheter. Det finns en gräns för hur mycket av enheter USB routrar kan stödja. Man bör räkna antalet enheter som behöver Internet och se om den mobila routern kan rymma dem alla.

  • En vanlig USB-kabel.
  • USB-kablar används för att ansluta enheter - exempelvis routrar - till datorer.
  • Till skillnad från traditionella routrar, USB-routrar är oftast rörliga.