Hur väljer jag det bästa Deodorant för överdriven svettning?

November 25

När du väljer en deodorant för överdriven svettning, är det viktigt att läsa etiketten på produkten för att avgöra om det faktiskt innehåller en antiperspirant, som deodoranter ger skydd endast mot lukt, inte svettas. Efter att se till att du faktiskt använder en antiperspirant och du tycker att det inte minskar svett väl, kanske du vill byta varumärken väljer en antiperspirant speciellt för dem som svettas kraftigt, eller se din läkare om receptbelagda styrka antiperspiranter eller andra medicinska behandlingar. Dessutom bör du se till att alla produkter du väljer är bekväm att bära och inte irriterar huden.

I vissa fall, människor som tror att de behöver en speciell deodorant för överdriven svettning är i själva verket att använda en produkt som inte är avsedd för att styra svettning alls. Istället använder de en deodorant, inte en antiperspirant. Medan deodoranter är bra på att kontrollera kroppslukt, de inte behandla svett. Etiketten någon deodorant för överdriven svettning som du väljer bör också ange att produkten är en antiperspirant. Typiskt antiperspiranter innehåller aluminiumföreningar, som kan blockera svettkanalema i huden. Antiperspiranter vanligtvis finns i en mängd olika dofter och former, så du bör välja en som har en doft som du gillar eller ingen doft alls och är av en konsistens som känns bra på huden.

Tyvärr har inte alla over-the-counter produkter kan vara effektiva på att kontrollera din svett. Om du tycker att detta är fallet, kanske du vill byta varumärken för att se om ett nytt varumärke fungerar bättre än din tidigare val av deodorant för överdriven svettning. Din apotek eller stormarknad kan ha ett urval av resor storlek antiperspiranter som du kan prova till minimal kostnad. Om ingen av dessa fungerar, kanske du kan hitta en antiperspirant som är speciellt framtagen för att styra tunga underarm svettning. Apotekspersonal kanske kan rekommendera ett märke som andra kunder med samma problem med framgång har använt tidigare.

Om alla over-the-counter alternativ inte ger tillräckligt skydd, kan du behöva tala med din läkare om din situation. Det finns vissa utvärtes behandlingar som kan användas i stället för deodorant för överdriven svettning. Andra alternativ för att kontrollera tillståndet inkluderar användningen av Botox, elektriska stimuleringsanordningar, och till och med orala läkemedel. Din läkare kan också ha möjlighet att hjälpa dig att avgöra om det finns en bakomliggande orsak till din överdriven svettning och ta itu eventuella medicinska problem som du kan ha.

  • En antiperspirant kan bidra till att minska överdriven svettning.
  • Vissa människor behöver deodorant gjord för överdriven svettning.
  • Extrem svettning kan orsakas av en magnesiumbrist.
  • Ett diagram av den mänskliga huden, inklusive svettkörtlar.
  • Vissa deodoranter arbeta för att minska kroppslukt, medan andra arbetar gör detta och förhindra att kroppen svettas.