Vilka är de olika typerna av Softshell Turtle?

November 23

Det finns omkring 30 olika arter av softshell sköldpadda världen. De varierar i storlek från 7 inches (ca 17 cm) till 3 fot (ca 1 meter) i längd, och kan hittas i sötvatten och bräckt miljöer. Lädersköldpaddor tillhör familjen Trionychidae, som består av två huvudunderfamiljer. En av dessa underfamiljer, Cyclanorbinae, innehåller endast ett fåtal arter i Afrika och Asien, medan den andra, Trionychinae är mer mångsidig och kan hittas i Afrika, Asien och Nordamerika. Dessa sköldpaddor är populära som husdjur och är också ett objekt av mat i delar av Asien och sydöstra USA

Softshell sköldpaddor är namngivna efter sina mjuka skal, som saknar beniga plätering eller scutes, i andra sköldpaddor. Även om en mångskiftande grupp, softshell sköldpaddor delar många egenskaper och vanor. De flesta lever i sötvatten, till exempel långsamma floder och sjöar, även om vissa kan överleva i bräckt vatten. Den softshell sköldpadda kommer gräva i lera eller sediment och dölja den största delen av sin kropp i väntan på sitt byte, oftast en liten fisk eller kräftdjur. Dess långa hals och spetsiga nos låt det andas luft i det här kamouflerade läge.

Den minsta softshell sköldpadda är den kinesiska softshell, Pelodiscus sinensis, även om vissa nordamerikanska sorter är tämligen små. På andra sidan av spektrat är Rafetus swinhoei Rafetus swinhoei, även känd som Swinhoea € s softshell sköldpadda, som kan mäta upp till tre fot (ca 1 meter) i sköldens längd och väger 300 pounds (ca 136 kg) . Denna jätte sköldpadda ansågs vara utdöd i vilt fram till 2008, då en vild exemplar upptäcktes i Vietnam.

Rafetus swinhoei hade tidigare varit populär som ett livsmedel i östasiatiska länder, ett faktum som delvis står för sina krympande siffror. Pelodiscus sinensis är fortfarande ofta äts som en delikatess i vissa delar av världen, ofta som en del av en gryta. Den amerikanska arten Apalone ferox, känd som Florida softshell, även skördas ofta fram till 2009, då restriktioner införts för att förhindra overharvesting.

Mindre typer av softshell sköldpadda är populära som husdjur på grund av deras hanterbar storlek. Potentiella sällskapsdjur arter är medlemmar av släktet Apalone, finns i Nordamerika, samt Pelodiscus sinensis och andra små asiatiska sorter. Softshells kan hållas i en inomhus akvarium eller utomhus i en damm, som utrymmet tillåter, och måste matas en köttätande kost. De kan köpas på en djuraffär eller fångas i vilt tillstånd.