Hur väljer jag det bästa Antihistamin?

November 26

Den bästa antihistamin för en enskild drabbats av en allergisk reaktion är en som ger snabb lindring från symptom utan att negativt påverka hans eller hennes förmåga att fungera. En antihistamin som kan fungera bra för en allergiker kan fungera annorlunda för någon annan. Dessa piller innehåller kemikalier som reagerar olika utifrån varje kroppens unika kemiska uppbyggnad. Individer som söker efter den medicin som kommer att tjäna deras behov bäst kanske vill prova flera olika piller under en längre tid innan han gick över en långsiktig lösning.

Histaminer är de kemiska medel som frigörs genom kroppen att bekämpa bort allergener, såsom pollen och damm. Dessa kemikalier neutralisera allergenen, vilket gör den ofarlig för immunsystemet. Vissa människor är överkänsliga mot denna kemikalie och kan uppleva biverkningar, såsom en täppt, rinnande näsa och kliande, rinnande ögon. Ett antihistamin medlet är en förening, som administreras för att minska sådana bieffekter. Dessa föreningar kan tas oralt eller intravenöst.

Några vanliga antihistaminer är difenhydramin, loratadin, fexofenadin, och cetirizin. Dessa är de specifika namnen på de kemiska föreningar, även om de vanligtvis säljs i apotek med mer igenkännliga varumärken. Vissa typer av dessa läkemedel som är utformade för att ge snabbverkande lindring kan orsaka dåsighet och en frånkopplad mentalt tillstånd. Dessa snabbverkande piller är i allmänhet det bästa antihistamin behandling för någon som upplever sällan allergiska reaktioner mot specifika irriterande, såsom bugg bites eller sällskapsdjur ilska.

Individer som upplever allergiska symptom på regelbunden basis kan finna att de bästa antihistamin piller för deras behov är de som kan tas under dagen utan sådana biverkningar. Dagliga antihistaminer fungerar långsammare än de som avser att tas i början av en allergi attack. Dessa dagliga mediciner bygga upp successivt i kroppens blodomlopp för att skydda mot frekventa möten med allergener och typiskt har inte de negativa biverkningarna av snabbverkande mediciner.

Allergiker som upplever kontinuerlig svullnad hela deras sinus passager kan finna att de bästa antihistamin läkemedel för dem måste inkludera någon form av avsvällande. Inte alla antihistamin läkemedel innehåller denna extra ingrediens. Avsvällande såsom pseudoefedrin, begränsa blod översvämning till bihålorna och minska mängden vätska närvarande. Detta möjliggör en total minskning av svullnad och lindrar driven slem dränering. Vissa typer av antihistaminer också paras med avsvällande medel i ett piller och antingen har bokstaven D i slutet av medicineringen namn eller lämplig märkning på förpackningen.

  • Pseudoefedrin hjälper lätta nästäppa genom att minska svullna nässlemhinnan.
  • Många antihistaminer kan orsaka dåsighet.
  • Antihistaminer kan hjälpa till att minska nysningar orsakas av allergier.
  • Antihistaminer kan ge snabbverkande lindring för människor som upplever sällan reaktioner på triggers som sällskapsdjur ilska.
  • Antihistaminer kan ofta stoppa farliga effekter av en allergisk reaktion, inklusive halsen svullnad.