Vad är glutenfria Brownies?

November 25

Glutenfria brownies skiljer sig från traditionella brownies eftersom de inte är gjorda med vetemjöl, men med mjöl eller mjöl som inte innehåller gluten, ett protein som finns i vete. Medan berikad vetemjöl är en av de vanligaste ingredienser som finns i bakade varor, livsmedel utan gluten är nödvändigt för människor som lider av celiaki, glutenintolerans, och vissa allergier. Glutenfria brownies kan göras från grunden samt tillgängliga bakmixer.

Lyckligtvis brownies är en kombination av fudge och tårta liknande konsistenser, vilket innebär många recept för brownies kräver mindre mjöl än kakor eller cookies. Detta är en särskild bonus när du gör glutenfri brownies från scratch så många recept inte lita tungt på mjölet, utan snarare på choklad och ägg. Vid glutenfria brownies från grunden, gör det mer meningsfullt att söka ut ett specifikt glutenfri specifika recept istället för att försöka ersätta glutenfritt mjöl för regelbunden mjöl i precis alla recept. Det finns flera typer av glutenfritt mjöl, men rismjöl är lättillgänglig och mest efterlyst.

Med avskaffandet av vetemjöl, glutenfria brownies är lätta och skillnaden i smak och konsistens är subtil, om ens märkbar alls. Faktum är att när det kommer till brownies, är det troligt att den typ av choklad som används är viktigare än den typ av mjöl. Medan glutenfria recept på brownies är lätta att hitta och följa, kommer de som föredrar att helt enkelt lägga ägg och vatten hittar en mix en idealisk lösning. Glutenfri brownie blandningar finns i de flesta större livsmedelsbutiker och hela dagligvaruhandeln.

Vissa tillägg kan bidra till att förbättra konsistens och smak av brownies. Lägga mandel, valnötter, eller jordnötssmör till brownies är ett utmärkt sätt att skapa en balans av söta och nutty smaker. För att tillhandahålla en kontrasterande chokladsmak, kan tillsatsen av vit choklad chips eller bitar också vara tilltalande. Experimentera med olika stir-in idéer är ett bra sätt att skapa variation gång en stapel brownie recept har upptäckts. Tänk på att om födoämnesallergier, såsom nötter, soja eller mjölk är ett problem, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ingredienserna i både hemlagade recept och box mixar.

Glutenfria brownies är bara en av flera bakade godsaker som är lämpliga för personer med celiaki, en vete allergi, eller glutenintolerans. Andra godsaker som är lämpliga och fortfarande innehåller choklad inkluderar fudge, ris spannmål behandlar med choklad rörs in, och poliser jordnötssmör kakor med choklad på toppen.

  • Glutenfria brownies eliminerar vetemjöl.
  • Glutenfria brownies kan inte innehålla vetemjöl, så att andra mjöl måste användas i stället.
  • Mandelmjöl innehåller inget gluten.
  • Carob används ofta som ett glutenfritt alternativ till choklad i brownies och andra recept.