Vad är Bariatrisk medicin?

July 23

Bariatric medicin, eller Bariatrics, hänvisar till den del av medicinen som sysslar med behandling av fetma, samt dess orsaker och förebyggande tekniker. Strategier Viktminskning som inkluderar en modifierad kost, motion och beteendeterapi, är en del av området för bariatric medicin. Denna aspekt av den medicinska vetenskapen har expanderat under de senaste åren på grund av den ökande förekomsten av fetma och ohälsosam livsstil som leder till det. Fetma eller en hög body mass index (BMI) anses vara viktiga riskfaktorer för byggas sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar, gikt, sömnapné, ledbesvär, och även vissa typer av cancer.

En av ledmotiven i bariatric medicin är restaurering eller genomförande av hälsosamma livsstilsval, för att förbättra patientens allmänna hälsa och minska risken att betydande hälsoproblem kommer att utvecklas på vägen. Korrekt kostrådgivning är en viktig del av en helhetssyn på viktminskning. Det är viktigt att en ny diet och måltid programmet hitta en balans mellan att vara frisk, och fortfarande håller viss vädjan för patienten. Utan denna andra elementet, kommer det sannolikt att bli svårt att fortsätta programmet på lång sikt.

En övning regim måste kombineras med kostrådgivning för att dra nytta av alla potentiella fördelar. Motion tenderar att öka styrkan och effektiviteten av hjärtat, samt öka en persons vila metabolism, vilket leder till snabbare viktminskning. Att behålla och öka muskelmassa också leder till en högre ämnesomsättning.

Bariatric medicinen erkänner att hälsa kroppen är inte bara på grund av fysiologiska faktorer, men också psykologiska sådana. Det kan vara så att emotionella problem är roten av en persons ohälsosam vikt, och att varje behandlingsprogram för den personen måste innehålla korrekta psykologiska verktyg för framgång. En positiv attityd och ett målmedvetet sätt är ovärderliga i att föra en långsiktig målsättning som viktminskning, och eventuella negativa emotionella villkor måste åtgärdas om personen är att bli helt frisk.

Del av bariatric medicin innefattar användning av viktminskning kirurgi för dem vars hälsa är i omedelbar fara, eller som på annat sätt inte kan gynnats av traditionella viktminskningsprogram. Magsäckskirurgi anses allmänt som en sista utväg, och består ofta av kirurgiskt reducera storleken på magen, eller minska det område av mag-tarmkanalen som är i stånd att ta på näringsämnen. Dessa operationer är inte i sig ett botemedel mot fetma, men de brukar föra patientens vikt ner drastiskt under de kommande månaderna och åren som följer proceduren. Komplikationer är vanliga, och patienten kommer sannolikt att behöva ta tillskott av multivitaminer på permanent basis för att kompensera för förlusten av en del av kroppens förmåga att absorbera näringsämnen.

  • Kost, motion och beteendeterapi, är alla en del av bariatric medicin.
  • Bariatric specialister behandla patienter som lider av tillstånd relaterade till övervikt.
  • En läkare som är specialiserad på Bariatrics föreskriver vanligen en övning och diet plan för en överviktig patient före tillgripa kirurgi eller andra metoder.
  • Patienter som har haft en bariatric procedur kan behöva ta vitamintillskott.
  • Bariatric medicinen har expanderat under de senaste åren på grund av den ökande förekomsten av fetma.