Vad är Healing Food?

August 17

Healing mat är någon mat källa används för dess läkande effekter. Tanken bakom denna form av naturlig läkning är att effekterna av livsmedels kan användas inte bara för energi och grundläggande biologiska behov, men kan också användas för att läka, näring och vårda kroppen, samt alla hygienkrav som kan uppstå. Healing livsmedel kan komma från någon av de fem största grupperna av livsmedel.

De som vill bekämpa eller förebygga sjukdom traditionellt tar läkemedel. Healing mat är bland olika alternativa behandlingar som syftar till att behandla och bromsa sjukdomar genom naturliga medel. Rätt val och konsumtion av helande mat ibland kallas livsmedel healing terapi, en nick till de terapeutiska egenskaperna hos olika livsmedel källor.

De flesta helande livsmedel är hela livsmedel, vilket innebär att de är obearbetade, oraffinerat, och fria från många av socker, kemikalier och tillsatser som ofta används i livsmedelsproduktionen. Hela livsmedel innehåller vanligtvis höga halter av värdefulla näringsämnen och arbetet med kroppen för att utlösa naturliga läkningsprocesser. Hela livsmedel kan eller inte kan vara organisk, beroende på odlings- och produktionsmetoder som används.

Frukt och grönsaker är de mest populära formerna av helande mat. De är idealiska källor till fiber, besitter höga halter av vitaminer och mineraler, och innehåller naturligt förekommande antioxidanter - all viktig för att upprätthålla god hälsa och striderna av sjukdom. Artrit, cancer, hjärtsjukdomar, och viktproblem kan alla vara hjälpt av sju eller fler dagliga portioner av frukt och grönsaker.

Vatten anses vara en helande mat också. I århundraden har människor erkänt vattnets roll i Hälsofrågor. Inte bara vatten omfattar 60% eller mer av den genomsnittliga kroppsvikten, men kroppen kräver vatten för att utföra alla sina naturliga funktioner, inklusive matsmältning, ämnesomsättning, och reglera temperaturen. Experter råder kvinnor att konsumera nio glas vatten varje dag och män att dricka 12 glas.

Korrekt kött kan också betraktas helande livsmedel. Detta omfattar inte alla kött, och de med helande egenskaper tenderar att vara exceptionellt magert. Exempel på lämpliga kött att använda som helande livsmedel innehålla fjäderfä utan skinn, vilt utan skinn, kanadensisk bacon, och lampa mandelmassa.

Vid första anblicken kan choklad och fett inte tyckas ideala helande livsmedel. Rätt val av dessa poster, kan dock vara utmärkta terapeutiska källor av mat. Mörk choklad har flera hälsofördelar, bland annat värdefulla antioxidanter, viktiga mineraler och egenskaper som sänker low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet. Hälsosamma fetter, som enkelomättade fettsyror (MUFA) och omega-3, är också till hjälp för att upprätthålla hälsa och välbefinnande.

  • Vatten anses vara en helande mat.
  • Kanadensisk bacon, en typ av helande mat.
  • I allmänhet betraktas som en av de mest hälsosamma typer av matolja, är rapsolja med hög enkelomättade fetter.
  • Mörk choklad har antioxidanter.