Hur vet jag om jag har en FBI-fil?

August 16

Det bästa sättet att ta reda på om du har en FBI-fil är att lämna in en Freedom of Information Act (FOIA) begäran med Federal Bureau of Investigation. Du kan också använda FOIA förfrågningar att få filer från andra amerikanska myndigheter såsom Central Intelligence Agency (CIA). Enligt lag måste dessa myndigheter förse människor med kopior av sina filer när du ombeds att göra det, även om delar av filen kan redigerat av säkerhetsskäl.

Beroende på vem du är, kan din FBI-fil vara ganska underhållande eller ganska tråkig. Som en allmän regel, någon som är involverad i aktivistverksamhet har en FBI-fil, även om det kan vara smal. FBI-filer hålls också på personer som är misstänkta i inblandning i olaglig verksamhet som människohandel, narkotikahandel, finansiella bedrägerier och mord. Även om du inte är inblandade i aktivism eller olaglig verksamhet, kan FBI har en fil på dig eftersom du är associerad med någon som är; vara medveten om att FBI förmodligen inte kommer att berätta vilka av dina medarbetare har orsakat dem att öppna en FBI-fil på er, eftersom detta kan äventyra en undersökning.

Förutom att skaffa en egen FBI fil via en FOIA begäran kan du också begära filer på andra människor och organisationer. Dessutom kan du dra nytta av FBI: s FOIA bibliotek, som innehåller poster om människor och organisationer av historiskt intresse. Förutom att bara vara intressant, kan vissa av dessa filer ger spännande historiska sammanhang och du kan hitta dig själv att lära sig några nya saker.

FBI har faktiskt en särskild blankett som kan användas för FOIA förfrågningar, men du kan också skicka helt enkelt ett attesterad skriftlig begäran. Du måste ange ditt namn, tillsammans med alla andra alias som du använder, och du bör inkludera din adress och all annan kontaktinformation såsom ett telefonnummer. Annan identifierande information som en Social Security Number eller datum för särskilt intresse kan också ingå. Du är också skyldig att lämna en attesterad blankett som bekräftar att du är den du påstår sig vara; om du vill få FBI-fil av någon annan, måste du få honom eller henne att fylla i detta formulär, om bemyndigande för frisläppandet av FBI-filen till dig. För avlidna familjemedlemmar, inkludera en kopia av dödsattesten.

När FBI tar emot en FOIA begäran, kommer de att skicka tillbaka ett brev som bekräftar mottagandet och ge dig ett spårningsnummer. Detta nummer kan användas för att kolla upp hur din fil; Det kan ta veckor eller månader för byrån att samla in och kopiera informationen i din FBI-fil. Lämna in en FOIA begäran är gratis, men du kan debiteras en mindre avgift för dubblering av de register; Om så är fallet, kan du fastställa det högsta belopp som du är villig att betala.

  • FBI-filer hålls på personer som misstänks vara inblandade i sådan verksamhet som människohandel.
  • Freedom of Information Act är tänkt att göra federal myndighet information tillgänglig för alla.
  • FBI har sitt säte vid J. Edgar Hoover Building i Washington, DC