Vilka är Catskills?

August 8

Catskills, mer formellt kallas Catskill Mountains, är en bergskedja i New York state. Dessa berg har använts för sommarstugor och semesterorter sedan 1800-talet, och som ett resultat, många människor förknippar dem med semestrande och naturen, särskilt i det judiska samhället, tack vare den berömda "Borsjtj Belt" av judiska orterna i Catskills. Eftersom landet av Catskills är svårt att gården, de har varit utsatta för gripa utvecklingen, även om flera naturvårdsorganisationer har arbetat för att få delar av bergen som avsatts som bevarar så att framtida generationer kan njuta av naturens skönhet i Catskill Mountains.

Dessa berömda berg ligger norr om New York City och södra Albany, delstatens huvudstad. Många människor anser Catskills att vara en del av Appalachian Range, som de ser ut att bilda en förlängning av denna anmärkningsvärda bergskedja, men i själva verket Catskills är geologiskt skilda från Appalacherna och, faktiskt, de är inte berg alls .

Tekniskt sett Catskills är vad som kallas en "dissekeras platå." En dissekerad platå är en geologisk platå som har utsatts för tillräckligt höjningen att få den att stiga märkbart över det omgivande landskapet, och sedan drabbats av kraftig erosion. Erosionen ristar ut djupa dalar och raviner, skapa ett landskap som ser ut och känns bergigt. Den Allegheny platån, som rymmer Catskills, sträcker sig tillbaka och ner i grannländerna i Pennsylvania, Ohio och West Virginia.

För alla praktiska ändamål, dock Catskills ser ut bergen, känns som berg, och agera som berg, med en rad vandringsleder som kan användas på sommaren, och skidåkning och snöskovandring fläckar som uppskattas av människor i vintern. Även Catskills är ökänt stenig, de är också täckta rikligt i lokala växtarter, vilket gör dem ganska lockande i ögonen på många naturälskare, och terrängen är ganska varierad, klättra så högt som 4204 fot (1282 meter) på platser och bevisa vidsträckt utsikt över de omgivande älvdal.

Det finns en debatt om namnet Catskills, och i själva verket namnet inte var satt i sten till det 19th århundradet. Medan ursprunget till namnet är utan tvekan holländska, är den exakta översättningen omtvistat. Vissa människor säger att "Catskill" bör översättas som "cat creek", en hänvisning till de rikliga floderna i området och de en gång rikliga pumor. Andra tror att det nederländska ordet i namnet är faktiskt en referens till indian befästning, som skulle ha fodrade floderna i regionen.

  • New Yorks Allegheny platån, som inrymmer Catskills, sträcker sig tillbaka och ner i grannländerna i Pennsylvania, Ohio och West Virginia.
  • Skidåkning är populärt i Catskills.
  • En grupp judiska orter i Catskillsen är känd som "Borsjtj Belt".
  • Catskills innehåller många stigar som är tillgängliga för nybörjare vandrare.