Vem var Friar Tuck?

August 8

Friar Tuck är en anses vara en huvudmedlem Robin Hooda € s legendariska band av laglösa. Även om det inte nämns i de tidigaste bevarade berättelserna har munken blivit en integrerad del av Robin Hood Lore. Han ofta representerad som en naturälskande man som inte kunde överleva stelhet och regler för livet i ett kloster.

Införandet av Friar Tuck i de historiska legender är knepigt, eftersom tidsperioden för Robin Hood tros tiden före ankomsten av munkar i England. Endast en överlevande ballad av Robin Hood nämner munken. I Robin Hood och Curtal Friar, Robin fajtas med honom tills de friar kallelser vilda hundar för att hjälpa honom parera Robina € s laglösa. Vid ett dödläge, Robin bjuder honom in i bandet. I senare berättelser, Will Scarlet introducerar Friar Tuck till Robin när bandet hjälper en bard rädda sin käresta och behöver en religiös man att gifta sig med dem.

Friar Tuck tros ha sitt ursprung som Maid Marian, som en del av traditionella första maj festivaler. May Day spelar från 1475 och 1560 berättar en historia likt Robin Hood och Curtal Friar, där Tuck har kastats ut ur hans order på bristande respekt. Han är en älskare av mat och dryck, och ansluter sig bandet för att bli deras minister.

I den ursprungliga berättelsen och många senare versioner, Robin och Tuck engagera sig i en kamp om förstånd. Vanligtvis genom hot eller bedrägeri, Robin styrkor Tuck att bära honom över en flod. Dessa berättelser sluta nästan alltid med munken kastar Robin i vattnet, vilket ofta resulterar i en svärd. Denna tradition leder till två olika versioner av karaktären: lata, ale-quaffing, festligt Tuck, och arg, upproriska mästare krigare.

Möjligen på grund av den origine som förstamaj karaktärer, är Friar Tuck ibland porträtteras i förhållande till Marian. Ofta är han henne kaplan eller lång tid bikt, och ibland är han avgörande för att hjälpa Marian fly till Sherwood. I vissa versioner, är Tuck uppmanas att gifta Robin och Marian.

Karaktären tjänar ofta som en länk mellan outlaw bandet och omvärlden. Medan han framställs ofta som lever med de laglösa, det finns också tolkningar som visar Friar Tuck att upprätthålla en kyrka i de fattiga byarna kring Sherwoodskogen. Genom att upprätthålla en respektabel ställning i städerna, kan få information om Robina € s nemesis denna version av munken, att sheriffen av Nottingham, och hjälp att upptäcka eventuella tomter det onda sheriffen kan bilda.

Eftersom han inte komma in berättelserna tills århundraden efter de ursprungliga ballader av Robin Hood, förblir Tuck en skuggfigur öppet för tolkning. De flesta författare har använt honom som de finner lämpligt, att ytterligare tomten utveckling och erbjuda en inblick i andra karaktärer. Till skillnad från med Robin Hood och Will Scarlet, finns det inga bevis för att en historisk FriarTuck existerade. Ändå är munken som ingår i nästan alla moderna anpassning av Robin Hood legenden, och har en fast plats i lore av Outlaws Sherwood.

  • Robin Hoods gäng laglösa ingår Friar Tuck.