Hur man använder den spanska Preposition En

January 17

Använda den spanska prepositionen en (Ehn) korrekt i en mening kan vara knepigt eftersom en kan betyda i, genom eller på. Så hur vet du hur man översätter en mening som innehåller prepositionen sv? Ta en titt på den här listan för att se exempel på vad en kan visa. Du kommer att använda den på rätt sätt på nolltid!

 • Tid

  Liksom sin kollega spanska prepositioner a och de kan prepositionen sv ange tid:. Estamos en el otoño (. Det är [Vi är i] hösten)
 • Läge

  Om du behöver förklara platsen för ett objekt, kan du överväga att använda den spanska prepositionen sv. Till exempel, för att säga att det är på denna gata på spanska, skulle du säga Está en esa calle. (Notera att den spanska prepositionen a är inte lämpligt i det här fallet, men det kan också tyda på plats.)
 • Medel / sätt

  Använd en att uttrycka de medel eller sätt på vilket något bör göras: Hable en voz baja. (Tala med låg röst.)
 • Rörelse

  En kan också indikera rörelse, så du kan behöva debattera när en eller sv är lämpligare att ange detta tillstånd. Att översätta en mening som de anger banken till spanska, skulle du använda en: Entran en el banco.
 • Transportmedel

  Att uttrycka hur ett föremål eller en person transporteras, använd en. Så om du vill berätta för din mamma att din bror och hans fru kommer in till stan med flyg, skulle du säga Viajan en avión (De reser med flyg).