Vilka är de olika typerna av halsen övningar?

January 13

Nackmusklerna ge stöd för huvudet och tillåta halsen att flytta. Neck övningar är de övningar som involverar musklerna i nacken, av vilka det finns många, inklusive deltoideusmuskeln, trapeziusmuskeln, de scalene muskler, sternocleidomastoideus, levator scapulae muskeln, och splenius muskel i ryggen. På framsidan av halsen, kan man hitta den thyrohyoid muskeln, den omohyoid muskeln (superior), den Sternohyoideus och omohyoid muskeln (sämre). Observera att även om det är lämpligt att kalla alla dessa nackmusklerna, som de är i nacken, en del av dem, liksom trapeziusmuskeln, är också delvis i ryggen, medan andra fäster en del av skallen eller käken.

Det finns olika typer av hals övningar som genomförs med olika syften. Neck övningarna ingår övningar som direkt riktar sig mot halsen och övningar som hjälper återhämtning från eller förebyggande av nackskador. Således finns det några övningar som är "för" hals, men inte i första hand innebär nacken.

Ett av syftena med nackövningar är att öka flexibiliteten och rörelseomfång. Dessa övningar kan vara en del av en standard träningsprogram eller en del av ett rehabiliteringsprogram efter en skada. De kan också göras för att hjälpa till att hålla nacken lös och avslappnad för att förhindra eller lindra spänningshuvudvärk.

Förstärkning är ett annat ändamål för nackövningar. Denna typ av träning kan vara en del av ett allmänt träningsprogram, har till syfte att förbereda för ett deltagande i en sport där nackstyrka är viktigt, eller vara en del av rehabiliteringen av en skada. Genom att trycka mot motstånd är en viktig aspekt att stärka nackmusklerna.

Neck övningar kan innebära flera olika typer av rörelse. Vissa är klar sitter i en stol, och dessa är det enklaste av nack övningar för att beskriva i ord. Böjning är en sådan typ. I böjnings övningar, resten av kroppen hålls rak och fortfarande medan huvudet böjs åt vänster eller höger, så att örat på den sida rör sig mot skuldran.

Rotation är en annan typ av nack träning. I rotationsövningar, resten av kroppen hålls stilla och halsen roteras, med ansiktet sväng till höger eller till vänster. I böjning, är huvudet böjt framåt med hakan sträcker sig ner mot bröstet. Däremot i förlängnings övningar, är huvudet böjt rakt bakåt, så att hakan pekar på taket.

  • Genom att trycka mot motstånd kan bidra till att stärka sternocleidomastoideus musklerna.
  • Försiktigt vrida huvudet kan vara en lugnande hals övning.
  • En anatomisk illustration som visar många av musklerna i nacken.
  • Stretching musklerna i nacken och rulla huvudet från sida till sida kan hjälpa till att lindra smärtan av en stel nacke.