Vad är Grooming Sax?

February 1

Grooming saxar är en typ av skärande sax särskilt utformade för grooming husdjur och tamdjur. Vanligast används på hundar, katter, kaniner och hästar, grooming saxar är tillgängliga i en mängd olika längder. Sax utformade för grooming långhåriga tama husdjur, såsom får eller getter, är i allmänhet utformade annorlunda än saxar gjorda för grooming korthåriga hundar eller katter.

Många sällskapsdjur grooming saxar är tillverkade speciellt för säker klippning av hår runt känsliga områden i en hunds ögon, näsa och mun. Dessa typer av grooming saxar typiskt är gjorda med en kulspets för säkerheten. Pet grooming saxar kan också göras med en skyddande stålhölje. Många stilar av sällskapsdjur saxar kommer också att komma med en väska.

Hästar behöver speciella grooming saxar avsedda att skära igenom grovt hår. Vanligtvis kallas häst grooming saxar, är denna design gjord för att rykta en häst man och svans. Axeln av häst sax likna en vanlig sax, fastän skäreggen ser ut ungefär som en kam. Denna unika design gör styling samt trimning. De flesta häst saxar inkluderar justerbar spänning kontroll.

De flesta husdjur grooming saxar är vanligen tillverkade av rostfritt stål. Generellt grooming eller plåtsaxar finns i olika storlekar och ibland olika former. Hund saxar typiskt märkt som fina eller grova, enligt densiteten av djurets päls. Till exempel kommer en långhårig Pomeranian rasen kräver en annan typ av plåtsaxar än sådana som är konstruerade för en korthårig retriever.

Annat än att användas för att skära hund och katt hår, grooming Clippers kan också användas för att skapa specifika stilar. För detta ändamål kan en stor sax vara nödvändig. Saxar som är korta i längd är mest lämpliga för att helt enkelt klippa en hunds päls.

När du köper sällskapsdjur grooming saxar och häcksaxar, är det viktigt att välja de som är lätta och tåliga. För fler husdjur hemma, är det bäst att använda sax som skapas för mångsidighet. Några av de bästa sällskapsdjur saxar är utformade för att användas på olika längder av hår och för alla grooming behov.

Sax för gallring ett djurs hår kallas gallring saxar. Dessa saxar är tillverkade med en dubbel tand gallring kam. Många djurägare föredrar gallring saxar för att minimera kasta i husdjur med täta rockar. Gallring sax kan också vara utformad med en justerbar spänningsratten eller ringa.

  • Preparerade kattungar.
  • Ett sällskapsdjur get som nyligen har preparerat.
  • Grooming saxar används ibland på tamkaniner.