Vad är en Trivet?

September 24

En traditionell trivet är vanligtvis en liten trebent metallbricka placerad på ett matbord för att skydda den från heta matbehållare. Det bör skjuta den heta kokkärl eller plåtar åtminstone en tum (2,54 cm) ovanför ytan av bordet för att tillåta luft att strömma under. Metalliska konstruktioner kan vara allt från den rent funktionella till utsmyckade, även om de alla utför samma arbetsuppgift. Vissa trivets är specialanpassade monteras på specifika kokkärl, såsom brunsås båtar eller tekannor.

Andra material kan också användas för att skapa en trivet. En vanlig träbearbetning projekt använder en liten träram och värmebeständiga keramiska plattor bitar. Den woodworker skapar först en fyrkantig ram från en tätare trä som ebenholts, och sedan fäster små keramiska plattor med en värmetålig silikon lim. Ett gjorde detta sätt kan vara mycket dekorativa faktiskt, eftersom det finns bokstavligen hundratals olika kakel stycken att välja mellan.

Med tillkomsten av nya värmebeständiga material såsom silikon, kan en modern grytunderlägg inte använda någon metall för konstruktion. Många kockar använder ugnsvantar eller silikonkuddar i stället för en traditionell metallbricka. Allt material som kan absorbera värme tryggt och skydda ytan av en färdig tabell kan betraktas en informell grytunderlägg. Den värme som alstras av microwaved måltider kan vara tillräckligt för att orsaka allvarliga skador på ett matbord, så ett skyddande skikt bör användas när det är möjligt.

När shopping för en grytunderlägg, anser både form och funktion. Det kan hållas på bordet mellan måltiderna, så vissa dekorativa element kan uppskattas. En metall grytunderlägg för tillfällig användning är oftast på den vanliga sidan, även om vissa kanske har utsmyckade mönster på benen. Keramiska kära kan vara mycket dekorativa, och det kan vara möjligt att hitta en som passar ditt kök övergripande färgschema eller stil. De som gjort av silikon kan finnas i olika färger, men de är mer funktionell än snygg i de flesta fall. Grytlappar kan också användas som informella trivets, så du kan hitta en tilltalande design i det området av butiken.

  • En grytunderlägg kan vara special monteras på en sås båt.