Vad är en Gips Skruv?

September 26

Gips är en typ av byggmaterial som är framställt från gips och andra mineraler pressade mellan ark av tungt papper. Den installeras på väggar och tak med hjälp av en typ av fästelement som kallas en gipsskruv. Denna fästanordning kan användas för att fästa gipsskivor till antingen trä eller metall inramning medlemmar, och är utformad för att minimera dimpling i ansiktet av väggarna. Traditionella naglar tenderar att lämna små hål i eller divots i gips, och kan även lossna med tiden. Eller skruvar gängas att greppa både gips och skärpe medlemmarna tätt och ger ett mycket säkrare och långvarig installation över tiden.

I en typisk installation, är en gipsskruv placeras i varje ark var 16 tum (40,6 cm) på mitten. Denna 16-tums inkrement representerar mitten av varje ramelementet eller tapp. När alla skruvar har installerats, är väggarna slutat använda fogmassa. Den gemensamma föreningen är spridd över både skruvhålen och skarvarna mellan varje ark. När föreningen torkar, kan väggarna slipas slät och målade.

Den främsta fördelen som erbjuds av eller skruvar är deras försänkta huvuden. Det innebär att hela skruven ligger i jämnhöjd med ytan av arket, vilket skapar en slät och jämn yta. Den försänkt huvud hjälper också hindra Gips skruv från att bryta pappersytan, ett vanligt problem med spik.

Det finns två grundläggande typer av gips skruv för installatörer att välja mellan. Typ "W" enheter, eller träskruv, har breda, grova trådar. De används för trä inramade byggnader, där deras grova gäng hjälper dem att säkert greppa träet. Typ "S" skruvar är konstruerade för användning med stål reglarna. De har en skarp, tandad huvud som lätt kan tränga in i stålramar, samt fina trådar som är utformade för att passera genom stålet.

Eller skruvar är en typ av självgängande fästorgan, vilket innebär att det inte är nödvändigt att i förväg borra hål. Dessa skruvar har nästan alltid en Phillips snarare än en slitsad huvud, vilket ger ytterligare kontroll för installatörer. I stället för en vanlig borrmaskin, installatörer använder ett verktyg som kallas en drywall dimpler, som har en justerbar näsa för att installera en gipsskruv utan att riva pappret på varje ark.

En standard Gips skruv kan lätt identifieras genom sin svart finish. Denna svarta färgämnet kommer från en fosfatmineralbeläggning som appliceras på dessa skruvar. Denna beläggning hjälper till att minimera rost och korrosion som skruvarna utsätts för våta fogmassa eller färg.

  • Eller skruvar döljs med lera som slipas i torrt tillstånd.
  • Svampar kan användas när du utför gips reparation.
  • Olika muttrar, bultar och skruvar.
  • Eller skruvar används vanligtvis för att hänga gips under byggprojekt.
  • Eller skruvar ger säker Gips installation.