Förstå Sköldpaddor och sköldpaddor

May 30

När du tänker på sköldpaddor, tycker du om den lilla kvartalet eller halv-dollar stora sköldpaddor som används för att säljas i djuraffärer (och på vissa ställen fortfarande är)? Om så är fallet, är du inte ensam. Den bilden är den som kommer att tänka på när många människor tänker på sköldpaddor. Men dessa små små sköldpaddor (varav de flesta dog kort efter köpet) är bara en av många olika typer av sköldpaddor, varav många kan vara långlivade, friska, rejäla husdjur.

Så vad är skillnaden?

Sköldpaddor och sköldpaddor kallas sköldpaddor, från det grekiska ordet för "sköldpadda", chelona. Chelonian avser alla sköldpaddor, oavsett om de bor i havet, i sötvatten, eller på land.

  • Termen sköldpaddor gäller sköldpaddor som lever i eller runt vatten. Havssköldpaddor, till exempel, aldrig lämna havet utom för att lägga sina ägg. Andra sköldpaddor är mer eller mindre vatten, beroende på deras art. Reglagen, lera, myr och blad sköldpaddor finns alla nära färskvatten. Terrapins är akvatiska sköldpaddor som människor äter ofta. Många terrapins bor i och nära bräckt saltvatten. Box sköldpaddor är främst mark (mark roving) men är nästan alltid finns inom gångavstånd från vatten. Se figur 1 för ett exempel på en sköldpadda.
  • Termen sköldpaddan avser sköldpaddor som lever på land och sällan ge sig in vatten förutom att dricka eller bada. Sköldpaddor varierar i storlek från små små killar som väger mindre än £ 1 till gigantiska, som väger över 600 (eller fler) pounds. Storlek undan, sköldpaddor har många saker gemensamt. De är främst växtätare (växtätare), även om många kommer rensar, ges chansen. Sköldpaddor brukar också ha hårda skal, ofta med höga kupoler, för att skydda mot rovdjur. Ta en titt på figur 2.

Även om mer än 250 olika arter av sköldpaddor finns, många är omöjligt att hålla som husdjur. Tänk på storleken akvariet och filtreringssystem som du skulle behöva hålla en 200-pound grön havssköldpadda! Men många arter av sköldpaddor gör ganska bra i fångenskap och göra bra husdjur.

Förstå Sköldpaddor och sköldpaddor

Figur 1: En sköldpadda.

Förstå Sköldpaddor och sköldpaddor

Bild 1-2: En sköldpadda.

Livet i den ursprungliga husbil

Sköldpaddor och sköldpaddor är i reptil familj, vilket betyder att de är växelvarma, eller kallblodiga. Växelvarma djur är beroende av externa värmekällor, såsom varma marken, varma stenar, eller solsken, för att värma sina kroppar. Sköldpaddor är de ursprungliga soldyrkare och kan ofta hittas sovande på stenar eller stockar, insupa solens strålar.

Premium skal-ter

Alla sköldpaddor dela en liknande karakteristik: deras skal. Inget annat djur på jorden har ett skal ganska så här. En sköldpadda skal är en lådliknande exoskelett (ett ord som refererar till en del av ett externt skelett) med ryggraden och revbenen smält till övre skalet. Dessa ben är i själva verket en del av ryggskölden, eller det övre skalet. Skalet är gjord av ben, och det yttre höljet av skalet är gjort av keratin, ungefär som mänskliga naglar.

Varje skal består av sektioner som kallas scutes. Som sköldpaddan växer, nya lager av keratin bildas runt ytterkanterna på varje scute, ser ungefär som årsringarna på ett träd. Vissa människor räkna var och en av dessa ringar i ett försök att berätta hur gammal en sköldpadda kan vara. Detta kan ge endast en ungefärlig uppfattning, men eftersom precis som ett träd, om maten är rikligt en sköldpadda kan ha två tillväxt sprutar per år, eller i ett dåligt år kan växa väldigt lite. Dessutom, som en sköldpadda blir äldre, blir skalet slitna och slät, och ringarna kan vara svåra att se.

Fick skydd?

Den typ av skalet och graden av skydd som skalet är baserade på sköldpaddans livsstil och livsmiljö. Havssköldpaddor, till exempel, har en ljus, strömlinjeformad skal täckt av en läderartad hud. Sötvattensköldpaddor har oftast ett hårt skal, men i vissa arter, det är för litet för att skydda hela kroppen. Mark sköldpaddor som är beroende av skal för skydd har en hård, välvd skal.

Många sköldpaddor kan dra in alla fyra benen och huvudet så att skalet skyddar dem från rovdjur. När en sköldpadda drar sitt huvud i sitt skal för skydd, halsen antingen viker åt sidan eller in i en vertikal S-form, och huden på halsen klasar upp - därav namnet polo för skjortor och tröjor med knippen upp halsar.

Med många arter, är det yttre skalet av benen hårt, grov, och i vissa sköldpaddor, bepansrade, ger sköldpaddan ännu mer skydd. Huden på benen på sköldpaddor är hård, med skalor gjorda av keratin skydda den. Några av de keratin skalor är ganska stora och uttalas; på vissa arter, vågen skapar sporrar eller spikar som skyddar sköldpaddan från rovdjur och även hjälpa ökensköldpaddor behålla vatten. Eftersom vattenlevande sköldpaddor brukar dyka i vatten när hotad, är deras hud mycket mjukare med färre skydds skalor. De flesta sköldpaddor har fem tår (även om de ibland har fyra eller så få som tre) med hårda naglar på tårna. Vattenlevande sköldpaddor har simhud mellan tårna.

Vissa sköldpaddor kan även stänga sina skal, vilket ger extra skydd. Box sköldpaddor (därav namnet) har ett gångjärn över bottnen skalet (det plastron). Detta gångjärn kan stänga både fram och bak, gömmer sköldpaddan helt inne. Musklerna håller skalet stängt är otroligt tufft, och efter gångjärnet stängs, kan du inte öppna den utan att skada sköldpaddan. En typ av sköldpadda kan stänga sitt skal, också, men inte lika fullständigt som lådan sköldpaddan. Hinge-back sköldpaddor har ett gångjärn över toppen av sin övre skalet (ryggskölden) och kan sluta sig i sina bakben, skydda dem.

Även skalet, gjord av ben, verkar vara det ultimata skyddet, är det sårbart. Rovdjur kan tugga och bryta skalet. En större rovfågel kan plocka upp en liten sköldpadda och flyga högt, släpp sköldpadda på klipporna nedanför, bryta sköldpaddans skal som ett ägg. Skalet kan skydda en sköldpadda från en liten, snabbrörlig löpeld, men större, hetare bränder kommer att döda en sköldpadda eller sköldpadda som fångats i det. Inhemsk hund, Fido och Fluffy, har varit kända för att behandla sköldpaddor som tuggleksaker, med katastrofala resultat!