Byta namn mappar i Word under Vista

May 30

Steven använder Word 2003 på Windows Vista, vilket är helt nytt för honom. Han försökte byta namn på en mapp i dialogrutan Öppna Word, som han hade gjort tidigare när det var installerat på Windows XP. Steven hälsades med en "behörigheter" fel och systemet skulle inte låta honom byta namn på mappen. Eftersom han är den enda användaren på systemet, inte Steven inte förstå varför han inte kan göra det enkla namnbyte.

Välkommen till Windows Vista. Detta är definitivt en Vista fråga, inte ett Word fråga; det kan lätt påverka dig oavsett vilken version av Word du använder. Vista är "låst" mer än tidigare versioner av Windows, allt i namn av säkerhet. Även om du är den enda användaren på systemet ska du inte köra administratören ID; Vista inrättat ett administratörskonto och ett användarkonto när den installerades, och du är troligen inloggad med användarkontot.

För att ta reda på mer om problemet använder Utforskaren för att navigera till mappen. Högerklicka på mappen, välj Egenskaper och sedan fliken Security visas. Titta i listan över "Gruppen för användarnamn" för att hitta och enkelklicka på ditt användarnamn. Precis nedanför ser du åtkomsträttigheter som beviljats ​​ditt användar-ID för mappen. Titta på de som check markerade antingen "tillåter" eller "Neka". Detta bör ge dig en bättre uppfattning om vad du kan och inte kan göra.

Om det behövs, kan du klicka på knappen Avancerat och använd alternativen finns att ta ansvar för den mapp eller ens överordnade mappar ovanför mappen vid punkt. Om du gör det kommer du att kunna göra ändringar lättare i framtiden.

Det finns andra saker du kan göra för att försöka hantera den låsta ned natur Vista-för många för detta ett tips för att täcka. Om du vill ha mer information kan följande artiklar ger några välbehövliga bakgrund och några idéer om vad du kan göra:

  • http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2007.06.uac.aspx
  • http://paulstamatiou.com/2007/02/09/how-to-quickie-vista-permissions
  • http://computerperformance.co.uk/vista/vista_administrator_activate.htm

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (3909) gäller för Microsoft Word 2003.