Vad är askorbinsyra Powder?

May 31

Askorbinsyra pulvret är ett pulver som kan sättas till drycker eller livsmedel för att förbättra näringsvärdet, i första hand som den hänför sig till immunsystemet. Askorbinsyra kommer i en mängd olika former; den mest kända formen av askorbinsyra är vitamin C. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som är av yttersta vikt för det mänskliga immunsystemet. Många djur kan producera C-vitamin i sina egna kroppar; människor, dock saknar denna förmåga och måste ta på C-vitamin i sin kost. Askorbinsyra pulver hjälper människor med låga vitamin-C dieter för att bibehålla ett friskt immunsystem.

C-vitamin i form av askorbinsyra pulver påverkar många aspekter av människors och djurs hälsa och är en förutsättning för hälsa och överlevnad. Det garanterar eller förbättrar immuniteten och resistens mot många olika sjukdomar och störningar, allt från förkylning till hjärtsjukdomar. Askorbinsyra pulver hjälper hold proteiner tillsammans, vilket kan bidra till att öka sin livslängd. Det kan också fungera som en naturlig laxerande, och det kan hämma många typer av infektioner. Det hjälper också i absorptionen av järn och hjälper till att förhindra blodproppar; Dessa är några av de många olika roller som vitamin C spelar.

C-vitaminbrist, som kan förhindras genom användning av askorbinsyrapulver, orsakar ett tillstånd som kallas skörbjugg. C-vitamin är ansvarig för bildandet av kollagen, vilket är mycket viktigt för en väl fungerande av bindväv och starkt påverkar kvaliteten på huden. En individ drabbad skörbjugg tenderar att utveckla missfärgade fläckar på hans hud. Drabbade individer ofta notera blödning i munnen och tandköttet; De kan också börja förlora tänderna. I avancerade fall av skörbjugg, kommer en drabbad individ så småningom bli immobiliserade och, om han fortfarande är obehandlade, kommer han så småningom dö.

Det finns få risker med överdosering vitamin C, så askorbinsyra pulver är generellt en säker substans. Askorbinsyra är vattenlösligt, vilket innebär att det löser sig i vatten; skjutande vitamin C, då är helt enkelt utsöndras med urinen. Den genomsnittliga personen bör försöka att ta in minst 60 milligram C-vitamin varje dag. Individer som leder särskilt stress livsstil, är ofta sjuka, eller har förutsättningar som negativt påverkar deras immunförsvar bör försöka att konsumera mer. Gas, diarré, eller, i extrema fall, njursten kan resultera från att absorbera mer än 2000 milligram C-vitamin varje dag.

  • C-vitamin i form av askorbinsyra pulver är viktigt för människors hälsa.
  • Askorbinsyra pulver kan användas som en C-vitamintillskott.