Vad är färskost?

June 4

Färskost är en fransk typ av vit ost, vanligen med skumma mjölk, med en mängd olika texturer, beroende på hur den har producerats, och används ofta i kombination med andra ingredienser såsom salta kryddor eller söta bär. Osten själv har liten eller ingen smak, vilket gör det till en idealisk medium för att visa upp mer smakrika ingredienser. Den kan användas i ett antal olika recept, ofta i en liknande förmåga att gräddfil eller grädde, eller serveras av sig själv. Färskost kan vara ganska svårt att hitta i regioner utanför Frankrike, men specialitet mat säljare ibland kommer att bära produkten.

På franska, färskost betyder bokstavligen "färskost", även om fromage blanc används också ibland och helt enkelt betyder "vit ost." Ofta görs med skumma mjölk, kan det ha väldigt lite fett, men också tenderar att ha mycket smak. Vissa beslutsfattare lägga lite grädde till osten för att göra en rikare och mer omfattande ost. Osten i sig kan vara ganska känslig, och om den tillsätts till en matlagning maträtt, bör den tillsättas till skålen bort av värmen, omrördes för att grundligt kombinera, och sedan tillbaka till värme. Direkt värme under tillsatsen av färskost kan orsaka osten att snabbt stelna innan korrekt inkorporering i skålen.

Färskost kan användas på liknande sätt gräddfil, grädde, eller ens färskost beroende på konsistensen av osten och ansökan. Vissa typer av färskost är krämig men ganska tunn, med en lös konsistens någonstans mellan grädde och gräddfil. Denna typ av ost tillsätts ofta rätter att tjockna såser och göra dem rikare och krämigare. Andra sorter kan göras fastare och får mer liknar färskost i konsistens och textur, dock inte i smaken.

Denna typ av färskost används ofta som förrätt eller en efterrätt och kombineras med andra ingredienser för ökad smak. En välsmakande förrätt kan lätt göras genom att kombinera ost med vissa örter och kryddor, till exempel rosmarin, timjan, oregano och vitlök. Detta kan sedan spridas på kex eller något liknande former av ost tjänst. Det är också ofta fungerat som en efterrätt, oftast i kombination med färska bär och en bärsås att ge en rik, krämig medium för sötma bären. Kvarg au miel är ett vanligt serveras dessert där färskost är drizzled med honung.

  • Kaviar förrätt med färskost och basilika.
  • Färskost kombineras ofta med örter som oregano att göra ett uppslag.
  • Överensstämmelsen mellan färskost liknar gräddfil eller grädde.
  • Glasögon av skummjölk, som används för att göra färskost.