Vilka är de bästa tipsen för Beskärning hortensia?

December 1

Liksom de flesta blommande växter, kan beskärning hortensior hjälpa växterna hålla sig frisk och producerar fler blomningar. Hortensior som beskäras felaktigt, kan dock ge färre blommor. Vad som är viktigt är inte så mycket hur hortensior beskärs men när de beskärs. Det finns tre huvudsakliga typer av hortensior, och medan två av typerna kan beskäras när som helst, bör den tredje typen endast beskäras under en viss tid på året. Försiktighet bör iakttas vid beskärning inte att sprida sjukdomen eller uppmuntra skadedjur.

En av de bästa tips för beskärning hortensior är att förstå att en del hortensior blommar på gammalt trä, medan andra blomma på ny tillväxt. Gammal trä är den tidigare yearâ € s tillväxt. Denna blommande mönster bestämmer tidpunkten för beskärning. De olika arterna av hortensior som blommar på gammalt trä är särskilt sårbara för felaktig beskärning.

Eklöv hortensior, eller Flikhortensia, blommar på gammalt trä. De olika Hydrangea macrophylla arter, såsom mopheads, lacecaps och stora blad, även blommar på gammalt trä. Mest H. quercifolia och H. macrophylla har vita blommor. Dessa växter ska beskäras endast under sommaren, före augusti, för att undvika att ta bort knoppar som har fastställts. Upp till en tredjedel av anläggningen kan beskäras bort varje år.

Vipphortensia och Vidjehortensia blomma på ny tillväxt. Pee Gee och Anna är exempel på dessa arter. Dessa hortensior är ofta blå eller rosa och sällan kräver beskärning. Hortensior som blomma på ny tillväxt kan beskäras när som helst, inklusive direkt efter blomningen. Ny, god tillväxt kan främjas genom att skära hela anläggningen till fyra inches (10 cm) lång.

Klättring hortensia behöver inte beskärning för att bibehålla en god tillväxt. De kan behöva tillfällig trimning för att hålla dem under kontroll eller att hålla dem innehöll. Dessa hortensior, som H. paniculata och H. arborescens, kan beskäras när som helst. Beskärning hortensior som blommar på nytt trä sker ibland att uppmuntra ny tillväxt. Den nya tillväxten stöder sedan utvecklingen av nya blommor.

När beskärning hortensior bör sekatör vara rena och skarpa. Död eller sjuk trä bör tas bort så snart det ses, oavsett årstid. De sekatör ska rengöras med alkohol mellan nedskärningar vid kapning grenar för att undvika spridning av sjukdomen. Friska grenar beskärs genom att skära strax ovanför en nod. Beskäras grenar och gräsklipp bör tas bort från området som växtrester kan uppmuntra destruktiva skadedjur.

  • En hortensia blommar.
  • Ett blekmedel och vatten lösning kan vara till hjälp för att desinficera beskärningsverktyg.
  • Korrekt beskärning håller hortensior friska.