Vad är en Polecat?

December 8

En iller är en medlem av vesslan familjen som kännetecknas av synnerligen obehaglig luktande sekre är kapabel att producera för att markera revir. Iller avger denna utsöndring från sina anala körtlar, gnugga sina bakdelar mot träd och stenar för att markera revir, och ibland aktivt sprutning utsöndringen, som har en ganska skarp, stinkande lukt. Förutom de sanna iller, såsom Europeiska Polecat och Steppe Polecat, skunkar och civets är också ibland kallas iller, eftersom de producerar också starka kroppsliga utsöndringar.

Liksom andra medlemmar av vessla familjen, har en iller en lång, mager kropp. Iller har medellång till lång päls som tenderar att vara brun på ryggen och grädde på magen, även om vissa arter är markerade med svarta eller gula ränder och fläckar. Iller har korta nosar, rundade öron och känsliga morrhår. De har också en mycket angelägen luktsinne, och svag syn, att använda sitt luktsinne som en primär navigeringsverktyg.

De flesta iller är nattdjur, även om vissa är skymmning. Dessa djur är köttätare, livnär sig på fåglar, små däggdjur, fisk, ägg, reptiler, och allt annat de kan fånga, och de lever i hålor. Vissa arter utnyttjar hålor grävda av andra däggdjur, medan andra föredrar att bygga sina egna hem, med hjälp av sina muskulösa klöste benen för att göra jobbet.

Parnings säsonger och dräktighetsperioder för iller varierar, beroende på art. Vissa honor klarar av fördröjd implantation, vilket innebär att de kan avgöra när ett ägg implantat i livmoderväggen efter att de har blivit befruktade. Detta gör den kvinnliga iller att para helst, men för att bli gravid på fritiden; Detta kan vara användbart i tuffa miljöer eller när väderförhållandena är dåliga, eftersom honan kan vänta den bästa tiden att bli gravid och föda.

Iller kan hittas i Europa, Asien och delar av Afrika. Många är ensamma och deras territorier är lätta att urskilja, tack vare lukten. När iller gör stöter varandra, de kommunicerar med grymtningar och gnisslar, tillsammans med en gäll skrik som indikerar underkastelse i ett slagsmål.

Människan har historiskt jagas iller för pälsens skull, även om omfattande behandling krävs för att göra pälsen användbar. De sekret från iller har också använts som en parfym fixativ, eftersom flera kemikalier i utsöndringen är utformade för att göra lukten långvariga, och dessa kemikalier kan användas för att göra bestående bra lukter förutom linge dåliga.