Vilka är de bästa övningar för platta fötter?

December 1

Det finns många olika övningar för platta fötter. De arbetar alla för att bygga upp och stärka de inre musklerna i foten som är ansvariga för bågen. Dessa övningar sträcker sig från böja fötterna för att flytta och plocka upp föremål med fötterna för att spela dragkamp med en vän med hjälp av bara fötter. Några fall av platta fötter kräver kirurgi för att korrigera, så se till att prata med en läkare om eventuella problem.

En av de bästa övningarna för platta fötter innebär rulla en handduk med bara tårna. Denna övning hjälper återuppbygga musklerna i fötterna som är ansvariga för fotvalvet. Samtidigt sitter bekvämt, med fötterna på golvet och knäna i 90 graders vinkel, placera en tjock handduk framför fötterna så att båda fötterna är helt på handduken. Genom att bara använda tårna, rulla handduken bort från kroppen. För bästa resultat, upprepa denna övning två eller tre gånger.

Övningar för platta fötter kan vara mycket enkel. En av dessa enkla övningar är att sitta med fötterna på golvet. Arch fötterna genom att dra tårna in mot hälarna, höja mittsektionen av fötterna från golvet. En annan enkel övning kan göras genom skrynkling ett tygstycke eller mjukpapper med enbart tårna. Dessa motion hjälper till att bygga muskler som skapar den naturliga foten valv.

Andra övningar för platta fötter innebär att använda tårna för att flytta objekt. Scatter några kulor på golvet och sedan plocka dem alla upp och sätta tillbaka dem i skålen eller hinken de kom in. Återigen är det viktigt att bara använda fötterna. När alla kulor återförs, upprepa med den andra foten. En mindre rörigt alternativ är att ställa in en linjal eller liknande föremål på golvet och öva flytta den runt med tårna.

Vissa övningar för platta fötter såsom promenader kräver extra stöd. Walking är ett bra sätt att utöva hela kroppen, men det kan vara svårt och till och med smärtsamt för personer med platta fötter. Investera i några sulor att stödja bågen. Det finns några sulor speciellt gjorda för personer med platta fötter. Walking med detta stöd är bra övning för ärke musklerna i fötterna och kan även hjälpa till att få tillbaka en naturlig båge.

Fler övningar för platta fötter bör göras samtidigt som sitter på golvet. Luta dig tillbaka, med armarna platt på marken och bakom kroppen och med hälarna framför, även platt på golvet. Lyft höfterna från marken, lägger mer vikt på hälarna. En gång i detta läge, lyft den främre delen av fötterna från marken, vilket innebär att endast hälarna och händerna på golvet. Detta sträcker också och arbetar bågen musklerna.

En annan övning för platta fötter är att placera fötterna på golvet, hålla anklarna. Se till hälarna förblir rörande och rikta fötterna så de står inför motsatta riktningar. Försök att separera tårna så mycket som möjligt, medan de små tår kvar på golvet. Denna övning kan också göras, där tårna förblir anslutna, medan hälarna separeras så långt som möjligt.

Många av dessa övningar kan förvandlas till spel med en vän. Ett roligt exempel är att spela dragkamp med en vän eller ett husdjur med bara tårna. Pass objekt och tillbaka med tårna för att bygga fot muskelstyrka. Försök timing hur lång tid det tar att plocka upp alla kulor med fötterna och försöka slå den bästa poängen.

  • De med platta fötter kan dra nytta av hålfotsinlägg när du utför övningar som att gå.
  • En övning för platta fötter innebär en patient rulla en handduk bara använder sina tår.
  • Platta fötter, även känd som fallna bågar, kan fälla smärta i fotleden, ben eller höft.
  • Flat fötter motion är inriktade mot att stärka de inre musklerna i foten.
  • Skoinlägg är en av de vanligaste behandlingarna för platta fötter.