Vilka är biverkningarna av nikotintuggummi?

June 11

Tugga nikotintuggummi kan vara en effektiv metod för att sluta röka, men det kan ha vissa obehagliga biverkningar också. Många av dem är lindriga, såsom huvudvärk och extra saliv, om gummit används korrekt och kan avta när en persons kropp blir van vid behandlingen. Mer allvarliga biverkningar av nikotintuggummin, såsom oregelbunden hjärtrytm och andningssvårigheter, ofta uppstår på grund av en allergisk reaktion, inte använda den som riktas, eller på grund av en nikotin överdos. De som väljer att använda denna behandling bör rådgöra med en läkare om eventuella biverkningar och hur man bäst undviker dem.

Majoriteten av biverkningar av nikotintuggummi är relativt små och ibland klara upp efter en tidsperiod. På grund av exponering av insidan av munnen och halsen direkt till tandköttet, många av de frågor som uppstår från att tugga det förekommer i dessa områden. Användare kan uppleva en stickande känsla som de tuggar och kan utveckla irritation eller sår i munnen eller i halsen. Extra saliv kan också produceras, vilket kan resultera i överdriven svälja. Nikotinet ofta minskar blodflödet till munnen, vilket potentiellt kan leda till tandköttsproblem om den används under långa tidsperioder.

En mängd olika andra milda biverkningar av nikotintuggummi kan också förekomma. Många användare upplever huvudvärk när de börjar använda det. Upprörd mage och halsbränna är också vanliga; människor som redan lider av återkommande halsbränna kanske inte vill använda nikotintuggummi på grund av detta. Musklerna i käken kan bli trött och ömmande, medan de i halsen kan känna trängd.

Felaktig användning kan förvärra biverkningarna av nikotintuggummi. Gummit är utformad för att tuggas långsamt, typiskt under loppet av en halvtimme; när den tuggas för snabbt, kan användarna uppleva yrsel, illamående och kräkningar, och sömnlöshet. De som använder mer än riktad, eller fortsätta att röka medan tugga tuggummi, riskerar ett nikotin överdos. Detta tillstånd kan orsaka vissa allvarliga och farliga symtom inklusive oregelbundna hjärtslag och bröstsmärtor, ringningar i öronen och synproblem, eller till och med kramper.

Även om det är relativt sällsynt, vissa människor är allergiska mot nikotintuggummi. Biverkningar specifika för en allergisk reaktion kan inkludera svullnad i munnen eller svalget, nässelutslag och svårigheter att svälja och andas. Människor som misstänker att de har en allergi mot deras nikotintuggummi ska omedelbart meddela sin läkare.

  • En allergisk reaktion mot nikotintuggummi kan omfatta utveckling av bikupor.
  • Vissa människor får huvudvärk när de först börjar använda nikotintuggummi.
  • Nikotintuggummi kan vara ett effektivt sätt att sluta röka.