Vad är en Iron Maiden?

July 7

Enligt uppgift, järn jungfru, eller Eiserne Jungfrau, användes som en medeltids tortyr enhet i Tyskland. Den består av ett stort, grovt mänskligt formade skåp med illvilligt vassa interna spikar. Offret skulle placeras inuti, och dörrarna stängda långsamt, så att spikar spetsas honom eller henne, vilket leder till intensiva obehag. Om helt stängd i iron maiden tillräckligt länge, offret förmodligen skulle ha förblött, förutsatt att de spikar inte pierca en lunga eller annan vitala organ. Dock är iron maiden historia i tvist, med många historiker nu tro att det är en bluff.

Fysikaliska exempel på järn jungfrurna bara går tillbaka till sent 1800-tal, och vissa historiker har föreslagit att enheten aldrig faktiskt användes under medeltiden, även om en myriad av andra tvivelaktiga metoder av tortyr verkligen användes. Det bästa exemplet på en Iron Maiden var Iron Maiden i Nürnberg, som först visades 1892, kort efter säga byggdes, och senare förstördes under allierades bombningar av Tyskland på 1940-talet. Flera historiker misstänker att den skrämmande historien om Iron Maiden var faktiskt en uppfinning av Johann Philipp Siebenkees, en sjuttonhundratalet tyska philsopher. Konton för iron maiden kan inte hittas från en period äldre än 1700-talet, även om de flesta andra medeltida tortyrredskap var omfattande katalogiserats.

Järn maiden kan också ses som en felaktig tolkning av flera olika medeltida tortyrmetoder, inklusive "kappa av skam", en träkonstruktion som bärs av mindre lagbrytare offentligt. Vapens skam ofta viktas, för att öka den fysiska obehag av att bära enheten, och allmänheten uppmanades att kasta förolämpningar och föremål på kriminella som straff. Efter den kriminella hade tillräckligt förödmjukad, var kappan av skam bort, men det utan tvekan lämnat askgrå märken efter sig. Siebenkees kan ha beslutat att ta idén några steg längre för att illustrera brutaliteten av den medeltida eran, och det är möjligt att sensationalists konstruerade drivna järn jungfrur för utställning med mantel av skam som inspiration, även om enheterna aldrig faktiskt används.

Flera artonhundratalet järn jungfrur finns utställda på museer runt om i världen, men det är osannolikt att de någonsin var anställda. Ironiskt nog, järn maiden förmodligen inte användes förrän det tjugonde århundradet. Under 2003 genomfördes en iron maiden upptäcktes i en övergiven fotbollsplan i Irak genom att invadera amerikanska styrkor, och tidigare idrottare uppgav att det hade använts för att straffa idrottare som inte utför upp till standard. Enheten var troligen användes under ledning av Uday Hussein när han var ansvarig för den irakiska olympiska kommittén.