Typer av hybridbilar

June 17

Eftersom fler och fler människor blir övertygade om att hybridbilar är ett av de bästa alternativen för både kunna ta sig runt i dagens samhälle, och bli mer miljövänliga, är dessa fordon blir mer och mer populärt. I själva verket har de fått vara så populär att en gång i tiden fanns det en väntelista på nästan ett år för att få en av de mer populära märken. Men vilka typer av hybridbilar är det? Till skillnad från med förbränningsmotor där du har en grundläggande typ, det finns faktiskt fyra olika stilar av hybridmotor för dig att välja mellan.

  • Series. Denna typ av motor är där en elmotor ger kraft för alla körning och bensinmotorn används endast för att ladda batteriet. Vad som händer är att när en förare startar upp motorn strömmen sedan emot från batteripaketet som sedan skickas till den elektriska motorn, som sedan fortsätter med att vrida hjulen. Om du ska åka på en längre resa (säger en som är längre än 50 kontinuerliga miles) gasmotor sparkar sedan in för att ge makten direkt. Dessa typer av motorer är oftast dyrare än de mer vanliga parallella modeller eftersom de har större batterier att ge mer makt till högre toppar hastigheter.
  • Parallell. Parallell modell av hybridmotorer egentligen bara har en likhet med seriemodellen, och det är att den har både en förbränningsmotor och en elmotor. Men till skillnad från den serie motortyp, parallellhybrid båda typerna av motorer är anslutna till en enda transmissions som tillåter båda motorerna för att driva bilen på samma gång. Bränsletanken ger gas till förbränningsmotorn medan generatorn laddar batterierna. Normalt är detta den typ av motor som är perfekt för långa drivar, och är en av de vanligaste typerna som säljs i USA. Till exempel kan du hitta dessa typer av motorer i bilar som Chevy Malibu och Toyota Prius.
  • Mild. Den billigaste typen av hybridbil är oftast kommer att ha vad som kallas en mild hybridmotor. Dessa typer av motorer fungerar inte bort av bara den elektriska motorn. I stället är denna typ av motor konstruerad för att ha den elektriska motorn bistå gasmotor när ytterligare kraft behövs. Detta brukar ses när bilen börjar sakta ner eller sitter stilla, och styrenheten stänger av bilen så att gasen motorn inte brinner något bränsle och förorenar miljön. När det är dags att gå, börjar batteriet motorn upp igen, och bilen scoots på väg.
  • Full. En fullständig hybridmotor fungerar på ungefär samma sätt som en mild man gör, men i detta fall de elektriska och gasmotorer kan driva fordonet separat, eller genom att arbeta tillsammans. Ofta kan föraren välja vilken de vill ha i drift.