Skillnaden mellan ohälsa och sjukdom i medicinsk Coding / Billing

July 13

Som en medicinsk Biller eller coder, måste du veta skillnaden mellan ohälsa och sjukdom. Precis som du kan vara sjuk, men inte lider av en sjukdom, kanske du lider av en sjukdom, men inte känner sig sjuk.

De flesta av de koder som du möter som en Biller / kodare har något att göra med en patientâ € s sjukdom. Sjukdom är en övergripande term som refererar till en känsla eller ett tillstånd av att inte vara hälsosamt. Även en sjukdom kan bero på en sjukdom, har en sjukdom mätbara symptom, och det påverkar normala kroppsfunktioner.

Se till att du verkligen förstå skillnaden mellan ohälsa och sjukdom. Precis som du kan vara sjuk, men inte lider av en sjukdom, kanske du lider av en sjukdom, men inte känner sig sjuk. En patient kan ha influensa, sjukdom, till exempel, men att doesnâ € t betyder shea € s som lider av en sjukdom. Omvänt kan en patient ha typ 2-diabetes, en sjukdom, men hon får inte må dåligt eller vara upplever tydliga symtom.

Under en patient möter, undersöker läkaren patienten, dokumenterar sina resultat, och sedan bestämmer bästa åtgärden för behandling. När du utför den här typen av tjänster, läkaren räkningar för en utvärdering och förvaltning möte (även känd som en E & M besök), vilket är ett finare sätt att hänvisa till en Doctora € s besök, eller en konsultation (ett besök på begäran av en annan läkare eller sjukvårds enhet).

Huruvida en läkare genomför en E & M besök eller ett samråd, kommer han eller hon rapporterar någon form av sjukdom eller sjukdomsrelaterad term i patientâ € s rekord, även om problemet är något så enkelt som en vanlig förkylning.