Hur använder jag Soy för värmevallningar?

July 3

Den medicinska samfundet har delats över effektiviteten av att konsumera soja för värmevallningar. Det finns bevis som visar positiva resultat och bevis lite att inga resultat. Resultat också varierar, beroende på hur du väljer att ta soja i kosten. Soja kan konsumeras som en vätska, såsom i sojamjölk; konsumeras som ett fast, såsom med tofu; eller tas i kapselform som ett komplement. Forskning har visat att konsumera soja i hela livsmedel är mycket effektivare än att ta kosttillskott.

Forskningen om hur du använder soja för värmevallningar började när det upptäcktes att japanska kvinnor sällan drabbas värmevallningar. I det japanska språket, det finns inte ens ett ord för värmevallningar, eftersom villkoret är så ovanligt. Statist, mindre än 7 procent av japanska kvinnor lider värmevallningar. I vissa länder, den siffran stiger till mer än 50 procent. Låga incidens av värmevallningar är inte begränsade till Japan; det är sant i hela Asien, där soja är en stapelföda i kosten.

Forskarna har inte kunnat sätta fingret på exakt varför använder soja för värmevallningar bidrar till att lindra symtomen. Det antas att genistein och daidzein föreningar bidrar till fenomenet. Soja innehåller många isoflavoner, som är typer av fytoöstrogen. Fytoöstrogener är östrogena natur och fungera som en svag form av östrogen i kroppen. Det antas att dessa låga nivåer av östrogen är vad hjälper till att kontrollera de värmevallningar i vissa kvinnor.

Vid användning av soja för värmevallningar, det är rekommenderat att äta hela soymatar snarare än att ta soja kosttillskott. Soja kosttillskott kan innehålla andra kemikalier som kan göra mer skada än nytta, så sådana tillskott bör vidtas endast när hela soymatar är inte ett alternativ. Hela soymatar kommer i olika former och bör ätas dagligen när du använder soja för värmevallningar. Källor till soja inkluderar soja nötter eller bönor, edamame, sojamjölk, tofu, sojamjöl och miso.

Studier har visat varierande resultat för hur mycket soja bör konsumeras för att bekämpa värmevallningar. Som en allmän tumregel, 60 milligram soja verkar dagligen vara det genomsnittliga belopp som krävs. Studier har visat att personer som konsumerar minst 60 milligram soja per dag i tre månader har en genomsnittlig minskning av värmevallningar på så mycket som 45 procent.

  • Äta edamame kan hjälpa till att kontrollera obehag i samband med värmevallningar.
  • Soy-baserade produkter som tofu är en populär naturlig menopaus åtgärda.
  • Forskare rekommenderar äta hela sojaprodukter, snarare än kosttillskott, att mildra värmevallningar.
  • Sojabönor.