För seniorer: Hur du formaterar en hel Excel-kalkylblad

May 30

För att spara tid kan du formatera en hel Excel-kalkylblad (även känd som kalkylblad) på en gång. Fliken Sidlayout innehåller olika formateringskontroller som påverkar hela kalkylbladet. Dessa kontroller påverkar kalkylbladet när det är tryckt.

För seniorer: Hur du formaterar en hel Excel-kalkylblad

  • Marginaler: Här kan du ställa in sidmarginaler för utskrift kalkylbladet. Välj bland förinställningarna eller välj Anpassade marginaler för att ställa dina egna.
  • Orientering: Välj mellan Portrait (hög) eller Landscape (bred) för att skriva ut kalkylbladet.
  • Storlek: Välj pappersstorlek. Standard är vanliga bokstäver storlek (8,5 "x 11").
  • Utskriftsområde: Använd detta för att ställa in endast en del av kalkylbladet för att skriva ut. Det här alternativet är praktiskt om du inte vill ha allt på arket för att skriva ut. Till exempel, har du två tabeller med data på samma ark, men du vill bara en utskrift.
  • Bakgrund: Använd denna kontroll för att placera en bild bakom cellerna i arket, till exempel en logotyp. (Med det här alternativet är ovanligt eftersom bilderna tenderar att störa läsbar av data.)
  • Skriv Titlar: Klicka på denna knapp för att öppna dialogrutan Utskriftsformat och fliken Sheet visas. Därifrån kan du välja vissa rader och kolumner för att upprepa på varje sida i en flersidig utskrift (t.ex. en rad som innehåller kolumnrubriker, till exempel).
  • Anpassa till storlek grupp: Alternativ här kan du tvinga utskriften för att passa på ett visst antal sidor genom att automatiskt minska storleken som behövs. Du kan skala till ett visst antal sidor (med Höjd och Bredd listor), eller så kan du ställa in en övergripande skala procentsats.