Vad är tysk chokladtårta?

September 15

Tysk chokladkaka är en populär skiktad kaka traditionellt toppad med en pekannöt och kokos glasyr. Det ursprungliga receptet krävde en speciell söt bakning choklad som ska användas för choklad arom i kakan. Tysk choklad är en mjölkbaserad choklad som ger mer sötma än vanligaste blockchoklad. Majoriteten av moderna tyska chokladkaka recept instruera bagare till alla olika hög kvalitet choklad eller kakao använda i kaksmet.

Den rika glasyr anses av många tårta älskare att vara det som gör tysk chokladkaka så unik. Till skillnad från en traditionell, slät glasyr med smör eller krämbas är toppning görs genom att långsamt caramelizing äggulor och kondenserad mjölk på medelhög värme och sedan omrörning flagade, sötad kokos och hackade pekannötter i den. Denna blandning oftast bara sprids mellan cakeâ € s lager och ovanpå. Vissa bagare täcka de exponerade sidorna av kakan med traditionell choklad glasyr också, dock. Strategiskt placerade maraschino körsbär är en vanlig prydnad läggs till cakeâ € s topp.

Även om många människor tror det tyska receptet Chokladtårta ursprung i det land Tyskland, var det faktiskt uppkallad efter Samuel tyska, mannen som skapade Germana € s söt choklad 1892 för Bakerâ € s Choklad varumärke i USA. En hemmafru uppgift skickade henne kaka recept använder de speciella chokladen till en lokal Dallas, Texas, tidningen i 1957. Den unika kakan haft omedelbar popularitet i Dallas-området.

Nyheter av kakan receptet spred sig snabbt över hela landet, men många regioner erbjöd inte den speciella choklad till försäljning på lokala marknader. Den pralin var en sådan succé att General Foods Company, som ägs Bakerâ € s Choklad på tiden, skickade bilder på den till tidningar över hela landet, tillsammans med information om var du kan köpa choklad. Så många människor gjorde tårta som Bakerâ € s Choklad försäljningen uppges stigit med 73% på mycket kort tid. Apostrofen i Germana € s något sätt försvunnit längs vägen till popularitet, och kakan blev känd som tysk chokladkaka.

Under de senaste 50 åren, har tyska chokladkaka behållit sin popularitet. De flesta kommersiella och lokalt ägda och drivs bagerier gör det på regelbunden basis, och många erbjuder receptet i cupcake form. Flera populära bakning mix företag säljer mixar för kakan, tillsammans med ingredienser för den berömda toppning. Glassbarer har ofta tysk chokladkaka glass som en av sina smaker också.

  • Alla typer av högkvalitativa bakning choklad eller kakao kan användas för att göra en tysk chokladkaka.
  • En burk kondenserad mjölk, som kan användas för att göra tysk chokladkaka.
  • Rutor av söta bakning choklad.