Vilka är de vanligaste orsakerna till Bröst och Lung Pain?

July 22

Bröst och lung smärta kan orsakas av ett antal villkor. För att göra en korrekt diagnos, kommer en läkare frågar om patienten har upplevt några trauma till den övre regionen av hans eller hennes kropp. Om svaret på denna fråga är nekande, då andra orsaker, såsom hjärtinfarkt, kärlkramp, eller en infektion måste beaktas. Buken frågor kan också orsaka obehag i bröstet regionen och måste undersökas av medicinsk personal.

En vanlig orsak till bröstsmärtor är något slags trauma för kroppen. En person som har varit inblandad i en trafikolycka bör ses på det lokala sjukhuset eller av hans eller hennes egen läkare strax efter händelsen för att utesluta en allvarligare skada. Bröst och lung smärta kan inte bli märk förrän en tid efter händelsen, men en underliggande skada bör uteslutas.

När en person upplever bröst och arm smärta, kan det bero på en hjärtattack. Inte alla som har en upplever de klassiska symptomen på bröstet och lungsmärtor som strålar i vänster arm. En hjärtinfarkt kan också kännas som tryck över bröstet regionen, och smärtan kan resa uppåt i patientens käke. Andra hjärtinfarktpatienter klagar över en förkrossande känsla i bröstet.

Kärlkramp är ett medicinskt tillstånd som uppstår när hjärtat inte får tillräckligt med syre. Det resulte bröst och lunga smärtor känns tryck som strålar ut till en eller båda armarna. Obehag i samband med angina kan börja efter träningen eller om patienten har nyligen ätit en stor måltid eller bli upprörd. Om patienten sitter eller ligger stilla i några minuter, kommer smärtan av angina sannolikt avta inom ca 10 minuter.

Infektioner kan också orsaka bröstsmärtor. En av de vanligaste typerna är pleurit, som är en infektion som påverkar lungsäcken, det membran som omger lungorna. När denna typ av infektion är närvarande, patienten upplever bröstsmärta med normal andning, samt när du nyser eller hostar.

En annan vanlig orsak till bröst och lunga smärta är magbesvär. Halsbränna kan misstas för en hjärtattack, eftersom det orsakar obehag i övre delen av bålen. Den brännande och trycket kan vara mycket påfrestande för patienten. Mer än en person har sökt läkarvård för en möjlig hjärtinfarkt bara vara säkra på att orsaken till symptomen är halsbränna.

  • Angina orsakar tryck på bröstet och lungorna.
  • Inflammation i lungorna kan orsaka bröstsmärtor.
  • Människor som lider av långvarig stress och ångest kan uppleva plötsliga bröstsmärtor.
  • En vanlig orsak till bröstsmärtor är matsmältningsbesvär.
  • Sjukdomar som bronkit kan orsaka bröst och lungsmärtor.
  • Bröst och lung smärta kan orsakas av lunginflammation.