Hur kan jag bli av Lawn Moles?

July 17

Den första frågan du bör ställa dig är om du verkligen vill bli av med gräsmatta mol. Många människor har fel om rollen av mol i trädgården, och dessa små, blyga varelser är faktiskt ganska bra för trädgården, även om de kan göra en enda röra av gräsmattan ibland. De flesta människor som tror att de vill bli av med gräsmatta mol faktiskt vill bli av med gnagare skadedjur som Gopher och sorkar, som orsakar omfattande skador på växter i trädgården samt gräva fula tunnlar. Mer sannolikt, vill du flytta gräsmattan mol för att få dem att fungera för dig, istället för mot dig.

Moles är insektsätare, så de äter insekter, larver och andra oönskade trädgård skadedjur. Lawn mol är faktiskt ganska effektiva former av naturliga insektskontroll i trädgården. De håller också marken väl luftade, vilket gör det lättare för växterna att växa och agera som naturens Fräsar. Tyvärr kan mol utlösa förödelse på gräsmattor med sina tunnlar, som orsakar gräsmattor att bli ojämn, och när mullvadar ytan, de bildar högar av smuts som är ganska ful. Som ett resultat, en del människor vill bli av gräsmatta mol att hålla sina gräsmattor ser snyggt och göra promenader på gräsmattan säker; djupa mullvad hål och tunnlar kan bjuda in en vriden fotled eller brutet ben.

Ett sätt att bli av gräsmatta moler är med en kommersiell mol avvisande, vilket typiskt kommer i form av en vätska som måste sprutas på gräsmattan. Du kan också göra din egen med ricinolja, ett ämne som mullvadar inte njuta. En annan teknik för att bli av gräsmatta moler är att använda en sonisk avvisande; Detta kommer också att hjälpa att bli av Gopher och sorkar, skicka ut ljudvågor jordiska som gör din gräsmatta ogästvänliga för besökare. Du kan också ställa fällor i hål i gräsmattan för att fånga mullvadar i aktion; ett antal företag producerar humana catch and release fällor som du kan använda för att flytta mullvadar.

Växter kan också användas för att kontrollera mol. Moles gillar inte doften av kronan kejserliga, siberian squill, påskliljor, alliums, ringblommor, Euphorbia och hjul bönor. Många människor njuta av dessa växter är dekorativa inslag; du kan plantera en gräns av dem runt gräsmattan för att hålla mullvadar ut och för att liva upp trädgården. Om möjligt, gör gräsmattan sämre för mullvadar genom att minska populationen av insekter och larver; det bästa sättet att göra det är att under vatten gräsmattan.

Du kanske också vill överväga att bli av med din gräsmatta helt och hållet, ersätta den med en ground du kan gå på som korsikanska mynta, mossa och andra alternativ till gräs. Gräset är notoriskt energi hungrig, och upprätthålla en gräsmatta kan vara en massiv resursslöseri. Om du bor i ett område med en osäker vattenförsörjning, plantera en torka-tolerant ground kommer att vara miljövänlig, och det kommer att hålla mullvad bort, eftersom du kan hålla jorden torr, snarare än fuktig och insektsrika som mullvad föredrar det .

  • Byta gräs med en alternativ ground, som mossa, kanske hålla mullvadar borta.
  • Mole hål kan orsaka skador, liksom vridna vrister, till intet ont anande parter.
  • Växter, som ringblommor, kan användas för att kontrollera mol.