Hur man bygger en bro mellan parterna

March 7

När du är medlaren och parterna har fastnat, kan du hjälpa dem att bygga en gyllene bro - i stället för att be partiet att flytta där hon inte vill gå, börjar du på den punkt där hon är just nu och hjälpa henne bygga en bro som tar henne där hon är villig att hamna.

Har du någonsin upplevt en situation där du var så fokuserad på att få vad du vill att du helt tappat förmågan att tänka rationellt? Kanske du försökte i två timmar för att övertyga någon att komma över till din plats när du kunde ha träffat personen i hans plats i 15 minuter. Du slösat en timme och 45 minuter av ditt liv eftersom den andra personen tog en hårdföra position och du svarade i natura.

En gyllene bro hjälper parterna undvika avfall och frustration som skapas av poser, positionering, och argumentera om frågor som kanske inte ens vara poängen.

Följande är tekniker för att bygga en gyllene bro:

 • Börja där de mest motsträviga partiet är.
 • Ta den andra parten över.
 • Bygga på motsträviga partiets idéer men inte nödvändigtvis acceptera dem.
 • Välj de mest konstruktiva förslag och flytta dem i en riktning som kan gynna båda parter. Du kan säga något i stil med "Bygga på din idé, tänk om vi. . . . "
 • Be om konstruktiv feedback från en eller båda parter.
 • Fråga om de intressen som den föreslagna strategin misslyckas med att tillfredsställa och på vilket sätt den kan förbättras.
 • Erbjuder mer än ett val.
 • Fortsätt att be diagnostiska frågor för att utröna hur förslaget mot vilken du bygger bron får mer effektivt tillgodose eventuella resterande intressen.
 • Föreslå att parterna gör hypotetiska erbjudanden, såsom "Om John är villig att sätta $ 25.000 på bordet, vad skulle du vara villig att sänka din begäran till?"

När vi bygger en gyllene bro, du hjälpa parterna att upptäcka sina egna lösningar och hantverk ett avtal som uppfyller dem båda. Om en av parterna har fastnat i en position, du gå rätt på över till den positionen och börja bygga.

Antag en part från en frånskild par tar positionen som "jag ska aldrig låta henne ta barnen i mer än två veckor i taget, så hennes stora plan att ta dem till Europa för en månad i somras är uteslutet. "Du kan hjälpa parterna att börja bygga sin gyllene bro redan från före detta makens platt-out avslag:

 1. Börja där pappa är men flytta bollen framåt genom reframing det negativa i positiva termer:

  "Så du erbjuder Mom två veckor med barnen i sommar, eller hur? Det är bra. "
 2. Ta den andra parten (Mamma, i detta exempel) över till pappas sida av bron:

  "Mamma, du skulle vilja ha åtminstone två veckor med barnen i sommar, eller hur?"
 3. Fråga den andra parten för konstruktiv feedback:

  "Så, mamma, om två veckor i Europa i sommar var det enda alternativet, skulle det vara möjligt?"

  Denna öppen fråga sonder för mammas intressen och behov, både logistiska och immateriella. Mamma kan svara med något så här:

  "Det är möjligt, det är naturligtvis möjligt, men den enda anledningen jag har råd med resan är att jag har en vecka av affärsmöten i Milano. Barnen vill se sin mormor i London, och vår tonåring, Jill, är döende för att tillbringa en tid i Paris för att hon funderar på att göra en termin utomlands där för henne yngre år på college. Hon hoppades att ha åtminstone en vecka där innan vi går vidare till London. "

 4. Ställ diagnostiska frågor och kräver ytterligare förslag:

  "Pappa, vad tycker du om Jills önskan att tillbringa en vecka i Paris? Kan du komma på ett sätt som mamma och barnen kunde spendera tid med mormor i London och göra Paris veckan också? "

  Pappa kan svara med något i stil med följande:

  "Varför inte mamma lämna barnen med sin mamma i London när hon är i Milano? Då kan de tillbringar den följande veckan i Paris. "

Detta samtal kan gå i valfritt antal riktningar. Om kostnader visar sig vara det verkliga problemet, kan pappa erbjuda sig att garantera del av resan senare i sommar, efter mammas affärsresa. Eller mamma kanske kan övertyga sin mamma att ta barnen för en vecka i London och sedan träffa dem i Paris.

Eller, om den logistiska problemlösningsprocessen blir för komplicerat, kan pappa ge upp sin "mitt sätt eller motorvägen" och är överens om att en tredje vecka eller ens en fjärde. Ingen har ifrågasatt pappa om varför han är övertygad om att barnen inte ska vara borta en hel månad. Om hans känslor är inte bara trots, kan du åberopa en hel problemlösningsprocessen oavsett hinder Pappa tror att mamma förslag en nonstarter.

Denna typ av brobyggande tillåter även motsträviga parten att rädda ansiktet. Som han bedriver brainstorming, kan han lugnt släppa sin hårdföra position som den glider sakta bort i processen att hitta lösningar på logistiska problem. Denna process är långsam men säker som du vägleda parterna steg-för-steg över bron bygger de som sin egen.