Vilka är de olika typerna av Human Resource Management Software?

January 22

Specialister inom personaladministration är ansvariga för att hjälpa alla medarbetare i en organisation för att känna sig välkomna och motiverade att göra sitt bästa arbete. Dessa yrkesgrupper hjälper också utveckla och utbilda arbetstagarna om policy för uppförandekoder och kulturella mål, prioriteringar och värderingar. Det är också vanligt att specialister inom personaladministration för att delta i rekryteringsprocesser, samla in och organisera data personal och utföra förhandlingarna personal. Några av de vanligaste typerna av mänskliga resurser programvara är program som gör det möjligt för personal att spåra timmar som de anställda har arbetat för löneändamål, organisera applikationer och särskilda behov eller önskemål av arbetare och för att spåra anställdas prestationer och utveckling. Vissa typer av human resource management mjukvara är sviter som innehåller flera funktioner, och andra program är inriktade på särskilda åtgärder.

När human resource management mjukvara används för löneändamål, ofta innehåller ett gränssnitt som alla anställda använder. Till exempel kan en gemensam modell inkluderar ett gränssnitt till vilka anställda registrera den tid när de kommer in i arbetet och den tidpunkt då de lämnar. Efter att de skriver in denna information, är det upp till en mänsklig databasresurs. När det är dags för specialister inom personaladministration att lämna löneuppgifter, kan de komma åt information från programvaran eller ladda upp information från en databas direkt till företagets löneavdelning.

Några human resource management mjukvara används i rekryteringssyfte. I vissa fall kan proffs väljer programvara som innehåller en online användargränssnitt som arbetssökande kan använda för att fylla i och lämna in ansökningar som laddas upp direkt i en mänsklig databasresurs. Många program har funktioner på personal slutet som tillåter personal att sortera applikationer baserade på position och nivåer av löftet.

I många fall, specialister inom personaladministration kräver mer än bara program. Denna programvara kan också göra det möjligt för de sökande att lämna in cv, följebrev och referensbrev. Program kan också tillåta kandidater att registrera särskilda behov, till exempel funktionshinder, som specialister inom personaladministration kan spela in för framtida referens.

Utvärdering Anställd är en vanlig funktion av specialister inom personaladministration. De kan använda human resource management programvara som gör att de kan registrera alla uppgifter om anställdas prestationer. Till exempel, varje gång en arbetstagare reprimand för senfärdighet, kanske en mänsklig resurs professionell registrera denna information i sitt program. På samma sätt kan han eller hon också registrera alla priser och utmärkelser som de anställda får. Denna information kan vara användbar när anställda är upp för kampanjer eller höjningar.