Vad är Front Office Management?

May 20

Front office management innebär tillsyn och förvaltning av anställda som har i uppdrag att vad är allmänt känd som front office ansvar. En front office har att göra med funktioner som är inriktade på den ekonomiska välbefinnande i bolaget, inklusive säljinsatser som ställer säljarnas framför potentiella kunder och hantering av redovisningsprocessen inom verksamheten. Individer som är engagerade i front office management omfattar nationella och regionala försäljningschefer, företagens finanschefer och andra som innehar ledande positioner som har en direkt inverkan på hur deras lag presentera verksamheten för allmänheten.

En viss grad av front office management finns i någon typ av affärsmodell. I mindre företag med en enda plats, kan en kontorschef vara en person som är ansvarig för tillsynen personal som interagerar med kunder och potentiella kunder. Till exempel i en tand front office är det receptionist som är den första anställda som patienter och blivande patienter ser när de kommer in på kontoret. Kontorschef kan vara ansvarig för utbildning som receptionist på hur man interagerar med alla som kommer in på kontoret, så att upplevelsen är positiv och tillfredsställande för alla inblandade.

Samma allmänna tillvägagångssätt skulle finnas i ett större företag som driver en egen säljteam. I detta scenario skulle front office management engagera de ansträngningar som försäljningschef för att utbilda medlemmarna i säljteamet i hur man kvalificera leads, hur man inleda kontakter med potentiella kunder, och hur man interagerar med dessa kontakter på ett sätt som är mer sannolikt att skapa intresse och leda till en framgångsrik försäljning. Inom ramen för detta ansvar, kommer säljchefen normalt även utbilda personal i hur man interagerar med återkommande kunder som vill köpa ytterligare produkter från företaget, och även hur man ska gå att utföra sådana uppgifter som att svara på en begäran om förslag eller hur att vara effektiv i ansikte mot ansikte möten med potentiella kunder.

När front office management ansträngningen är fokuserad på finansiella frågor, skulle yrkesgrupper som företagets finanschef eller en chef för konton ansvara för inte bara att se till att anställda utstationering debiteringar och krediter i enlighet med företagets normer, men också förstått hur man interagerar med kunder när det inte fanns några frågor om en rad på en faktura eller arbetar med säljare för att inrätta en ny klientprofil med rabatterade priser. Som med andra former av front office management, skulle den roll som manager bära inte bara att se till att de anställda var produktiva, utan också att de var professionell och hjärtlig i sina kontakter med de konsumenter som köper produkterna och generera intäkter som håller företaget går.

  • Clerks i en front office kan sortera post för anställda.
  • Front office chefer är ansvariga för de anställda som interagerar med allmänheten.
  • En front office receptionisten måste utbildas för att visa korrekt telefon etikett och utmärkta kund service färdigheter.
  • I mindre företag med en enda plats, kan front office manager övervaka personal som agerar med kunder och potentiella kunder.
  • Front office chefer får ta kundernas frågor till chefer.