Vad är Himmel und Erde?

September 11

Himmel und Erde är en intressant sorts tysk delikatess populär i Rhenlandet området, i samhällen som t.ex. Westfalen och schlesiska regioner. Denna enkla men distinkt maträtt kännetecknas av införandet av äpplen och potatis. Kontrasten mellan var dessa två livsmedel växer leder till det tyska namnet för maten: ". Himmel och jord" Himmel und Erde, eller på engelska,

De grundläggande ingredienserna för Himmel und Erde är äppelmos och potatismos. Dessa representerar de två idéerna ovan. Andra element tillsätts ofta, såsom kokt lök och kött. Kött som används i Himmel und Erde varierar; Vissa recept kräver "blodpudding" eller blodkorv baserade hopkok, medan andra serveras med fläskkotletter eller bacon. En annan typ av recept för denna maträtt kräver stekt bologna, en tysk kött favorit. Däremot gör vegetariska recept för denna maträtt inte innehålla något kött, och kan ersätta andra ingredienser för smör, som ofta används i traditionella recept.

Vissa typer av kryddor kan också läggas till olika presentationer av Himmel und Erde. Även denna maträtt är inte så tung på kryddor som många andra etniska livsmedel från hela världen, är ett fåtal distinkta smaker som presenteras i många traditionella versioner. Salt och peppar, grundläggande kryddor i denna matkultur, tillsätts ofta till skålen. En annan utmärkande krydda som är en frekvent tillägg är muskot, vilket ger skålen en sötare, starkare smak.

Många presentationer av Himmel und Erde beroende kokande de två viktigaste delarna separat. Kockar hävdar att detta tar ut de två distinkta smaker, vilket ger denna maträtt mer om vad det är traditionellt känd för. I många fall kan kockar lägga rovor till potatis skålen i syfte att ge den del av skålen en "rooty" eller vegetabilisk smak.

Som en mångsidig typ av maträtt, kan Himmel und Erde presenteras som en enkel sida skålen eller en entrée. Den fullständig måltid versionen av denna maträtt brukar presenteras med kött på en bred platta, där sida skålen kan serveras i en liten skål. Om kött finns i de mindre presentationer, är det ofta smulade eller malet och placeras över toppen av skålen, tillsammans med andra garnering.

  • Potatismos, en av de viktigaste ingredienserna i Himmul und Erde.
  • En av de viktigaste ingredienserna i Himmel und Erde är potatis.
  • Kokt lök sätts ibland till Himmel und Erde.
  • Äppelmos är en ingrediens i Himmel und Erde.
  • Himmel und Erde innefattar typiskt äpplen.
  • Blodkorv, som ibland ingår i Himmel und Erde.